În câteva zile se încheie perioada de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Doritorii de a-și face studiile la această instituție mai au trei zile la dispoziție pentru a depune actele la concurs.

Oferta educațională din acest an a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cuprinde 700 de locuri pentru studiile universitare, dintre care 475 – la buget, și 225 – în bază de contract. Pentru locurile bugetare candidează, la ora actuală, un număr aproximativ de 1.300 de candidați.

Datele preliminare postate pe site-ul instituției de învățământ, ne arată că până la 29 iulie, au fost înregistrați peste 1.383 de tineri, iar cea mai solicitată facultate este Medicina Generală (827 solicitări), apoi urmează Stomatologia (283), Farmacia (237) și Sănătatea Publică (36).

O concurență record se înregistrează la facultățile de Farmacie și Stomatologie, unde în concurs se află câte 10 candidați pentru un loc.

usmf

 

Doritorii de a deveni medici sau farmaciști mai au câteva zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Admiterea la USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară în perioada 21 iulie – 2 august curent, iar rezultatele preliminare vor fi anunțate în data de 6 august, iar cele finale – 13 august. Mai multe detalii privind admitere la USMF găsești aici.