Aplicația care găsește cele mai bune rute de biciclete din lume

cycle-map
Foto: PC: CycleMap/Facebook

Doi canadieni au indexat o rețea cu cele mai cunoscute rute pentru biciclete din lume, însumând 1.346.000 km într-o singură aplicație de smartphone, care este disponibilă gratuit.

Olivier Carbonneau a dezvoltat aplicația CycleMap acum doi ani, după ce a consultat un .pdf cu hărțile de ciclism din orașul său natal, Quebec, și a constatat că nu sunt prea multe hărți de ciclism pentru smartphone-uri, transmite Totb.ro.

După ce a dezvoltat aplicaţia iniţială, Carbonneau s-a gândit să folosească date open source pentru a carta toate traseele de bicicletă de pe planetă. Anul trecut, s-a cuplat cu antreprenorul David Boudreault, alături de care a scos o versiune gratuită şi una de 4,99 de dolari pentru iPhone. Până acum, aplicaţia a fost descărcată în 75 de ţări.

Versiunea de 4,99 de dolari îi comunică utilizatorului tipul traseului (dacă este asfaltat, pavat etc.) şi înălţimea drumului şi îi pune la dispoziţie un instrument cu itinerarii diferite. Utilizatorii îşi pot salva căutările şi rutele favorite, pot găsi cel mai apropiat atelier de biciclete când au o problemă şi pot înregistra hărţi şi trasee de călătorie în modul offline.

Totodată, CycleMap ilustrează şi staţiile de bike sharing şi disponibilitatea acestora în 176 de ţări. Cei doi canadieni vor să adauge şi o componentă de mountaing biking viitoarei versiuni a aplicaţiei şi s-o facă disponibilă şi pe sistemele Android.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente