(video) În Moldova se va lansa aplicația care învață copiii regulile de traversare a străzii

999711_376805309109004_1134209706_n
Foto: PC: Facebook/SICamp

Echipa SICamp Moldova prezintă proiectul BookApp, care își propune rezolvarea problemei pericolului accidentelor rutiere în cazul copiilor nesupravegheați.

Proiectul este realizat de echipa SICamp și reprezintă o carte digitală interactivă care se va adresa copiilor de până la 12 ani. Aceasta va explica într-un limbaj accesibil prin intermediul jocului, regulile traficului rutier pentru “micii pietoni”.

Proiectul vine ca o reacție la tendința îngrijorătoare înregistrată în ultimii ani, de creștere a traumatismului rutier la copii. Conform statisticilor, majoritatea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor se produc în lunile mai-septembrie, în intervalul de timp 11:00 – 18:00. Statistica confirmă că 81% din toate cazurile de traumatism rutier la copii sunt rezultatul nerespectării regulilor de circulație.

 

PC: sicamp.md
PC: sicamp.md

Jocul interactiv al traficului rutier va folosi asociații imagistice paralele cu jocuri electronice, dar și scurte texte explicative “cum să treci nivelul”. În urma lecturării, prin metoda încercare – eroare/reușită, copilul va înțelege cum trebuie să procedeze în diverse situații periculoase. Un aspect important se dorește a fi atractivitatea grafică și cea auditivă. În acest fel, copilul va putea memoriza mult mai temeinic care este metoda corectă de a proceda în situațiile decizionale din trafic.

Dumitru Sinchevici, liderul echipei a afirmat că deși mai sunt antrenați și în alte proiecte, lucrează intensiv pentru a definitiva și a lansa BookApp-ul. Scopul este de a reduce accidentele în care sunt implicați copiii și adolescenții.

Principiul de lucru al unei astfel aplicații cum este BookApp este explicat în următorul video:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente