(foto, video) Samsung a prezentat două tablete noi din gama high-end

tab2
Foto: PC: descopera.ro

Samsung a lansat două tablete noi din gama high-end, cu design mai sofisticat, ecrane mai subţiri şi mai uşoare decât precedentele modele ale grupului, noile dispozitive fiind prezentate ca o extensie a gamei premium de smartphon-uri Galaxy S prin adăugarea unui „S” şi la numele Galaxy Tab.

Compania sud-coreeană investeşte fonduri mai mari pentru promovarea tabletelor, cu un eveniment de lansare a tabletelor la arena Madison Square Garden din New York, scrie cotidianul Wall Street Journal. Anul trecut, Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 la Radio City Music Hall, transmite Descoperă.ro.

Samsung a refuzat să comenteze despre costurile pentru lansare, dar în ultimul an a cheltuit miliarde de dolari pentru promovarea dispozitivelor high-end la nivel global. Analiştii din industria telecom avertizează, însă, că Samsung va avea nevoie de mai mult decât evenimente opulente de lansare şi produse strălucitoare pentru a replica pe segmentul tabletelor succesul înregistrat pe piaţa smartphone-urilor.

PC: descopera.ro
PC: descopera.ro

Cota de piaţă a Samsung pe tablete creşte deja în detrimentul Apple şi a ajuns la 22,3% în primul trimestru, de la 17,5% în urmă cu un an, în timp ce Apple a consemnat un declin de la 40,2% la 32,5%, potrivit firmei de cercetare IDC.

Versiunea Galaxy Tab S de 8,4 inci (21,3 centimetri), PC: descoperă.ro
Versiunea Galaxy Tab S de 8,4 inci (21,3 centimetri), PC: descoperă.ro

Creşterea de ansamblu a pieţei tabletelor încetineşte semnificativ, iar IDC estimează un avans de numai 12% la nivel global pentru acest an, la 245,4 milioane de unităţi, după o creştere de 52% în anul precedent.

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S, PC: descopera.ro
Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S, PC: descopera.ro

Vânzările de tablete înregistrează, de asemenea, o concurenţă mai intensă din partea smartphone-urilor cu ecrane mari, categorie promovată intens de Samsung. Una dintre provocările pentru Samsung va fi concurenţa cu puzderia de tablete Android aflate pe piaţă în acest moment, cu tehnologie la fel de bună, dar mai ieftine.

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S va costa 499 de dolari, iar cea de 8,4 inci (21,3 centimetri) va avea un preţ de 399 de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente