Telefoanele anului 2014: Ce smartphone-uri de top trebuie să apară

collageAA
Foto: PC: colaj #diez

În ultimul timp numărul și diversitatea telefoanelor s-a mărit atât de tare încât nu mai știm ce telefoane ar mai putea apărea și ce ar conține acestea. Iată că în acest an se așteptată o pleiadă de telefoane, care mai de care mai interesante. De la LG G3, iPhone 6, Huawei P7, Samsung Galaxy Note 4, Moto X+ și până la noile senzații ale chinezilor de la Oppo și Xiaomi.

Despre LG G3 se zvonește că va avea ecran de 5,5 inci și rezoluție Quad HD, adică 2560 x 1440 pixeli. Deși se zvonea că LG va aduce propriile procesoare din gamă Odin, G3 ar avea procesor Qualcomm Snapdragon tactat la 2,3 Ghz, 3 GB de memorie RAM, 32 GB pentru stocare, cameră de 13 megapixeli, o cameră secundară în față cu rezoluție de 2,1 megapixeli, slot microSD și Android 4.4.2 KitKat. Lansarea este așteptată pentru luna mai. Internațional Business Times da că variantă un ecran de 5,2 inci, ceea ce pare mai aproape de rivalii Sony Xperia Z2 și Samsung Galaxy S5, iar cameră să ajungă la 16 megapixeli, susține renne.ro.

PC: technobuffalo.com
PC: technobuffalo.com

Iphone 6 este așteptat din nou să bată orice record la vânzări, mai ales că informațiile scurse până acum pe internet arată că va sosi în două variante: una de 4,7 inci, urmată de o altă de 5,5 inci. Până acum, maximul permis de Apple a fost în iphone 5S, 5C și 5 simplu, adică o diagonală de 4 inci. Însă ecranele Apple sunt deja miniaturale față de cele ale rivalilor. Modelul de 4,7 inci ar avea o rezoluție de 1.334 x 750 pixeli, iar phablet-ul de 5,5 inci ar ajunge la 1.920 x 1.080 pixeli, densitatea urmând să fie de 326 ppi pentru modelul mai micuț și 401 ppi pentru cel gigantic.
Despre iphone 6 se mai știe că ar sosi cu un ecran de safir, iar sistemul de operare este iOS 8. Apple este așteptată să schimbe data tradițională de lansare, optând pentru o prezentare în luna iunie. Ambele ar urma să aibe tot 1 GB de memorie RAM, dar procesorul va fi A8. În fine, Apple ar putea să introducă standardul NFC pe modelele sale.

PC: digitaltrends.com
PC: digitaltrends.com

Huawei P7 este crezut a fi arma secretă pentru chinezi, mai ales că vine după succesul culminant al precedentului model, P6. Printre specificațiile scurse pe Weibo se află ecranul de 5 inci, cu rezoluție 2.560 x 1.440 și un procesor octa-core. Acesta din urmă este așteptat să fie marca HiSilicon, de producție proprie. De asemenea, din pozele ajunse pe internet, carcasă metalică aduce mult cu HTC One M8.
Alte informații indică însă un procesor quad-core, o cameră de 13 megapixeli și o altă frontala de 8 megapixeli. În privință sistemului de operare avem Android, cuplat cu interfață Emoțion UI a chinezilor. Un alt document indică un ecran mai slab, de 1.920 x 1080 pixeli.

PC: digitaltrends.com
PC: digitaltrends.com

Samsung Galaxy Note 4 este așteptat să aibă și el parte de o reîmprospătare și unde e mai potrivit decât la târgul IFA de la Berlin, așa cum s-a întâmplat până acum? Dacă Galaxy Note 3 a ajuns la 5,7 inci nu va faceți griji că Note 4 ar ajunge mult mai departe: doar 5,75 inci, însă ecranul folosit va avea rezoluția de 2.560 x 1.440 pixeli. Korea Times scrie că procesorul folosit va avea arhitectură pe 32 sau 64 de biți în funcție de țara unde este vândut. Cum procesoarele Qualcomm pe 64 de biți nu sunt așteptate decât în 2015, e posibil că cele prezente pe Note 4 cu această arhitectură să fie din gamă Exynos, dezvoltate chiar de către Samsung. Aceeași publicație afirmă că un display curbat ar putea fi o opțiune. Fiind din seria Note, este clar că trebuie să ne așteptăm și la un stylus.

PC: technobuffalo.com
PC: technobuffalo.com

Moto X a fost anul trecut primul telefon în care geniul celor de la Google și-a arătat fața. Numai că acum Motorola a fost vândută către Lenovo. Zvonurile arată că modelul de anul acesta va păstra posibilitatea de personalizare a predecesorului și va purta numele Moto X+. E posibil că modelul din acest an să urce rezoluția ecranului de la 720p la 1080p. În continuare se mizează pe prezența în dispozitiv a inovațiilor Motorola, precum Active Notifications. Despre perioadă lansării avem un singur indiciu: a€œvara tarziu”. Există și o mare probabilitate că mărimea ecranului să crească de la 4,7 inci la 5 inci. Cameră va fi îmbunătățită și ea, de la 10 megapixeli la 13 megapixeli. Este de urmărit dacă Motorola din posesia Lenovo va mai urmă aceeași cale cu cipul X8 de fabricație proprie, pe bază procesoarelor Qualcomm, dar combinate cu altele proprii Motorola.

PC: technobuffalo.com
PC: technobuffalo.com

La toate acestea se adaugă Nexus 6, care va avea, cel mai probabil, aceleași specificații că LG G3, dar cu o serie de caracteristici expulzate de Google, plus noile modele de la Oppo și Xiaomi, companii chineze care face deja senzație prin ofertă lor premium la prețuri foarte joase.

PC: technobuffalo.com
PC: technobuffalo.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente