(video) O vânzătoare a fost amendată pentru că i-a vândut alcool și țigări unei minore

DSC00065
Foto: PC: curaj.net

O vânzătoare din sectorul Râşcani al Capitalei a fost amendată pentru comercializarea alcoolului unei minore de 15 ani.

În cadrul campaniilor demarate “Un copil informat – un copil protejat” şi “GRIJA”, poliția capitalei sporește activitățile de identificare şi sancţionare a agenţilor economici, care comercializează persoanelor minore băuturi alcoolice şi produse din tutun. Astfel a fost surprinsă în flagrant delict o minoră, în vârstă de 15 ani, procurând băuturi alcoolice şi ţigarete, de la un magazin alimentar din strada Doina a sectorului Râşcani. Ea s-a dovedit a fi locuitoare a Capitalei şi este elevă în clasa IX-a.

Forțele de ordine au constatat că minora provine dintr-o familie în care locuiește doar cu mama, neangajată în câmpul muncii, iar uneori aceasta consumă abuziv alcool.

În acest sens ofițerul de poliție a întocmit un proces-verbal pe numele vânzătoarei de 19 ani, cu privire la contravenția comercializarea către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice către minori, cu aplicarea amenzii în sumă de 2.400 lei. Iar în cazul persoanei minore şi situaţiei din familie, poliţiştii vor sesiza instituțiile abilitate pentru luare de atitudine.

Pe parcursul perioadei de vacanţă, Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău a elucidat peste 30 de cazuri similare, totodată avertizează agenții economici de a respecta cu stricteţe legislaţia în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente