Caz tragic după BAC. Un tânăr a tamponat mortal o colegă de clasă

am-luat_bacu_11
Foto: PC: ziuaconstanta.ro

Procuratura Anenii Noi a obţinut sentinţă de condamnare pentru un tânăr de 20 de ani din satului Speia, care acum un an a accidentat doi pietoni, unul dintre care a decedat pe loc.

Potrivit Serviciul de presă al Procuraturii Generale, tragedia s-a produs pe 19 iulie 2013 pe traseul din localitatea Speia. După ce susţinuse unul din examenele la BAC, tânărul a servit băuturi spirtoase şi a urcat la volanul unui autoturism de model Škoda. Fiind în stare de ebrietate, acesta nu a manifestat prudenţă la deplasarea pe un drum acoperit cu prundiş şi nu a adaptat viteza care ar fi asigurat securitatea circulaţiei, a ieşit pe contrasens şi a tamponat două tinere. În urma impactului violent, una dintre victime în vârstă de 19 ani a decedat pe loc, iar cealaltă victimă – o minoră de 11 ani, s-a ales cu multiple fracturi.

Potrivit procurorilor, victimele mergeau la Nistru, la scăldat, iar tânăra care și-a pierdut viața în urma impactului era colegă de clasă cu inculpatul.

În baza probelor prezentate de procurori, inculpatul a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 3 ani 6 luni închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente