Intel International Science and Engineering Fair (ISEF), cea mai mare competiţie dedicată elevilor de liceu din lume şi-a anunţat, vineri, 16 mai curent, câştigătorii. Concursul s-a desfăşurat la Los Angeles, SUA, în perioada 11-16 mai, 2014.

Din delegaţia Republicii Moldova la acest concurs au făcut parte patru elevi din patru licee din capitală. Diana Marusic, elevă la LT “Ion Creangă” din Chişinău a primit un certificat de participare de la Incose – International Council on System Engineering. De asemenea, Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la LT “Orizont” din capitală a primit oferte pentru a-şi continua studiile la două universităţi prestigioase din California, SUA: California Institute of Technology şi la University of Southern California.

 

Dumitru Savva la Intel ISEF 2014. PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

Dumitru Savva la Intel ISEF 2014. PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

La fel, proiectul elevilor Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju a trezit interesul mai multor persoane care activează în domeniul agriculturii.

 

Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju la Intel ISEF 2014. PC:  Ministerul Educației al Republicii Moldova

Anastasia Jeleznîi şi Dimitrie Gînju la Intel ISEF 2014. PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

Marele câştigător al Intel ISEF 2014 este Nathan Han din Boston, Massachusetts, SUA. El a primit premiul Gordon E. Moore, oferit în onoarea co-fondatorului companiei, în valoare de 75.000 de dolari. Elevul de 15 ani a creat un software ce analizează cauzele cancerului la sân.

 

Intel ISEF 2014 şi-a anunţat câştigătorii. PC:  Ministerul Educației al Republicii Moldova

Intel ISEF 2014 şi-a anunţat câştigătorii. PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

Intel ISEF 2015 se va desfăşura în Pittsburgh, SUA.