Profesor universitar, în vârstă de 76 de ani, acuzat de hărţuirea sexuală a unei studente

profesor
Foto: PC: enational.ro

Un profesor universitar din capitală este învinuit de procurori de hărțuirea sexuală a unei studente. Cazul a ajuns în atenția procurorilor, după ce studenta a depus o plângere în care reclama comportamentul nepotrivit al profesorului în vârstă de 76 de ani.

Procuratura a demarat investigații pe acest caz, stabilind că, pe 23 ianuarie curent, profesorul a organizat pretestarea studenților unei grupe cu frecvență redusă. Atunci când studenta a rămas singură în auditoriu cu profesorul, acesta i-a dat de înțeles că ar dori să întrețină cu ea raport sexual pentru a o evalua pozitiv la disciplina pe care o preda. Discuția dintre cei doi a fost însă înregistrată la telefonul tinerei, care auzise despre experiențele neplăcute ale altor colege cu respectivul profesor. Ulterior, înregistrarea a fost prezentată Comisiei de etică a universității, care, în urma acestui caz, a decis eliberarea profesorului din funcție.

Secția combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale anunță despre terminarea urmăririi penale pe acest caz şi expedierea dosarului pentru examinare în Judecătoria sectorului Buiucani.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, învinuitul riscă o amendă de cel mult 10 mii lei sau până la 240 ore muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la 3 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente