(foto) Cine este și cum arată în realitate reprezentantul Austriei la Eurovision 2014

collage2
Foto: Conchita Wurst din Austria este câștigătoarea Eurovision Song Contest 2014

Thomas „Tom” Neuwirth cunoscut mai mult după numele de scenă Conchita Wurst, este un cântăreț travestit austriac care s-a născut la 6 noiembrie 1988, în orașul austriac Gmunden, într-o familie de origine columbiană. El a reprezentat Austria la Concursul Muzical Eurovision 2014 cu melodia „Rise Like A Phoenix” reușind să câștige concursul.

În 2006 a luat parte la a treia ediție a emisiuni Starmania, clasându-se pe locul 2 (Nadin Beiler a fost câștigătoarea). Un an mai târziu a fondat o trupă de băieți „Jetzt anders!” care și-a încheiat activitatea în același an.

În 2011 el a debutat sub numele de Conchita Wurst la selecția națională a Austriei pentru Eurovision 2012 reușind să se poziționeze a doua. Numele de scenă este alcătuit din cuvânt spaniol conchita care înseamnă mică cochilie și cuvântul german wurst în traducere cârnaț.

Reprezentantul Austriei la Eurovision a mărturisit ca nu este homosexual și a vrut doar să joace un rol inedit pe scena Eurovision, pentru a atrage atenția publicului asupra sa și și-ar dori ca persoanele cu o altă orientare sexuală să fie tolerate și acceptate de către ceilalți. „Barba este o declarație, un mod de a spune că poți reuși orice, indiferent de cine eşti şi de cum arăţi”, a declarat câștigătorul Eurovision. Anunțul că Austria va fi reprezentată la Eurovision 2014 de Conchita Wurst a stârnit imediat controverse, iar Belarus a cerut înlocuirea sa din concurs în urma unei petiții trimise la Ministerul Informațiilor. În Rusia și Armenia au apărut petiții similare.

Până în acest moment, divă cu barbă, care şi-a împlinit visul de a cânta la Eurovision, a lansat doar trei single-uri și nici un album. Prestația Conchitei de la Eurovision o puteți vedeai aici.

 

collage

conchita-wurst-amadeus_2008

kardashian

intense

SC_conchita_09

AP4_7869

AP4_7861

TH00006

TH00009

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente