(video) Austria este câștigătoarea Eurovision 2014

1399691443420.jpg-620×349
Foto: PC: images.smh.com.au

Voturile publicului european și ale juriului de specialitate au decis: Austria este câștigătoarea Eurovision 2014. Deși Conchita Wurst era printre favoriți, concursul a fost intens până la ultimul minut.

Conchita Wurst a reușit să câștige simpatia europenilor la unul din cele mai prestigioase concursuri muzicale, Eurovision, reușind să acumuleze 290 puncte. Moldova a acordat Austriei 7 puncte.

Conchita Wurst, pe numele real Thomas Neuwirth este un cântăreț travestit austriac. În 2011, a debutat sub numele de Conchita Wurst la selecția națională a Austriei pentru Eurovision 2012, reușind să se poziționeze pe locul doi. Anul 2014 a fost însă cu mai mult succes, reușind să câștige simpatia europenilor melomani.

Alegerea Conchitei ca reprezentantă a Austriei a stârnit controverse, astfel încât 30.000 de oameni s-a alăturat paginii de Facebook „Anti-Wrust”, la patru zile după anunțarea rezultatelor. Cu toate acestea, europenii au fost receptivi la ideea Austriei, Conchita fiind favorită încă înainte de semifinale.

Piesa „Rise Like a Phoenix” a fost scrisă de Charley Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski și Julian Maas și a fost cântată pentru prima dată în cadrul showului televizat „Dancing Stars”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente