Ministerul Educației vrea să transforme catalogul din liceu în piesă de muzeu

ana chirta
Foto: Ana Chirița prezintă avantajele programului escoala.md PC: Moldova ICT Summit

Cea de-a doua zi de Moldova ICT Summit, echipa #diez o dedică educației, astfel urmărim atent ce se întâmplă la secțiunea ICT4Education. În prima parte a zilei, Ministerul Educației a prezentat câteva produse prin care vrea să schimbe lucruri în educație.

Ministrul Educației, Maia Sandu, și vice-ministrul Igor Grosu, împreună cu Ana Chirița, director executiv al ATIC, au prezentat proiectul escoala.md.

Un proiect prin care, așa cum a spus Igor Grosu, ar trebui să transforme catalogul tradițional într-o piesă de muzeu.

Ce este escoala.md? 

Escoala e o platformă care ar trebuie să simplifice dialogul dintre elevi și profesori, părinți și profesori, elevi și părinți. O platformă care să servească ca o bază de informație și nu doar, dar un loc unde poți găsi: Orarul tău, tema pentru acasă, notele tale, informație necesară, unde poți trimite tema pentru acasă.

Pentru profesori este un loc unde se pun notele, își planifică timpul, discută cu elevii și părinții în legătură cu orice lucru care ar apărea. La fel acces la bază în timp real în timp ce are loc lecția de la școală la liceu.

Pentru părinți, aceștia vor vedea ce note au elevii în timp real, unde și când a absentat copilul, și poate cere explicații profesorului în timp real.

Pentru programul pilot au fost selectate 10 instituții de învățământ, în care să se testeze noul sistem.

Șapte din cele 10 licee sunt: L.T. Gaudeamus, L.T. Mihai Eminescu, L.T. Mihail Sadoveanu, L.T. Ștefan cel Mare și Sfânt, L.T. I.S. Baranovski, L.T. Ștefănești, L.T. Ion Creangă

Platforma se găsește în cloud-ul Guvernului, și respectă toate normele de respectare a datelor cu caracter personal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente