(video) Mai mulți morți în flăcările din Odesa, printre care și persoane din Transnistria

haretz
Foto: Casa Sindicatelor în flăcări PC: Reuters

Vineri, 2 mai, în jurul orei 21:00, mai multe corturi ale separatiştilor proruşi din centrul oraşului Odesa, Ucraina au luat foc. Manifestanţii proruşi s-au baricadat în clădirea Sindicatelor şi au tras mai multe focuri de armă în direcţia activiştilor ucraineni.

Potrivit censor.net.ua, pictorul din Odesa, Alexander Roitburd, a scris pe pagina sa de Facebook că în rândul oamenilor morți în incendiu nu sunt persoane din Odesa.

Potrivit informaţiilor furnizate de serviciul de presă al MAI, filiala din Odesa, 30 de persoane au murit în urma intoxicaţiei de gaze, iar opt au decedat după ce au sărit în gol de la etajele de sus încercând să îşi salveze viaţa, scrie UNIAN.net.

Printre morți se numără 15 ruși și 10 persoane din regiunea transnistreană.

Peste 30 de persoane au fost arestate în urma intervenţiei de a elibera clădirea Sindicatelor. Activiştii ucraineni au forţat uşile şi au pătruns în clădire, peste 50 de oameni fiind răniţi în urma confruntărilor. Activiştii ucraineni au lichidat o tabără a separatiştilor, care s-au baricadat în Casa Sindicatelor, informează Publika.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente