Pentru prima dată Moldova a obţinut 3 medalii la Campionatul European de lupte libere

Andrei Perpelita
Foto: Andrei Perpeliță și antrenorii moldoveni la Campionatul European de lupte libere. PC: FILA / olympic.md

Ieri, 2 aprilie, Republica Moldova a mai obţinut alte 2 medalii la lupte libere în cadrul Campionatului European la lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane din or. Vantaa, Finlanda.

Luptătoarea Natalia Budu (cat. 53 kg) a învins-o, în lupta pentru bronz, pe turcoaica Burcu Kebic, obţinând medalia, după ce le-a învins în optimile de finală pe luptătoarea franceză Tatiana Debien, în sferturile de finală pe portugheza Vania Andrea Gomes Guerreiro şi a pierdut în semifinală în faţa rusoaicei Maria Gurova.

Natalia Budu a câștigat și ea bronzul. PC: FILA / oplympic.md
Natalia Budu a câștigat și ea bronzul. PC: FILA / oplympic.md

Sportivul Andrei Prepeliţă (cat.61 kg) a obţinut medalia de bronz în lupta cu polonezul Krzysztof Bienkowski, după ce i-a învins în preliminare pe estonianul Aleksei Baskakov, în sferturi de finală pe bulgarul Vladimir Vladimirov Dubov şi a fost învins în semifinale de rusul Bekkhan Goygereev.

Andrei Prepeliţă după ce a câștigat lupta pentru bronz. PC: mts.gov.md
Andrei Prepeliţă după ce a câștigat lupta pentru bronz. PC: mts.gov.md

Campionatul European la lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane se desfăşoară în perioada 29.03 – 07.04.2014 în or. Vantaa, Finlanda.

Ministerul Tineretului şi Sportului a finanţat integral (transport, cazare, diurne) deplasarea la Campionat a lotului naţional compus din 19 sportivi şi antrenori, la cele trei categorii de lupte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente