(video) Moldova a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de lupte libere

foto N. Ceban,02.04.14.1A033521C4394A40A967E44DA9C19F00
Foto: Luptătorul moldovean Nicolae Ceban PC: Ministerul Tineretului şi Sportului

Campionatul European la lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane, se desfășoară în acest an în perioada la Vantaa, Finlanda. Evenimentul a reunit participanți din circa 40 țări europene.

Luptătorul moldovean Nicolae Ceban (cat.97 kg), participant la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a obținut ieri, 1 aprilie, medalia de bronz în lupta cu adversarul german William Harth, după ce i-a învins în optimi de finală pe elvețianul Philipp Marcel Hutter, în pătrimi de finală pe bulgarul Lyuben Borisov Iliev şi a suferit înfrângere în semifinală de la rusul Abdusalam Gadisov.

Ministerul Tineretului şi Sportului a asigurat cheltuielile integrale ale lotului național la campionat (transport, cazare, diurne), compus din 19 reprezentanți, sportivi şi antrenori, la cele trei categorii de lupte.

Medalia de bronz la Campionatul European de lupte libere rezervat seniori din acest an este prima medalie la disciplina de sport menționată din ultimii 3 ani.

Astăzi, 2 aprilie, vor ieși în competiție luptătorii Andrei Perpeliţă şi Natalia Budu. Moldova este reprezentată de 16 sportivi la campionat. Antrenorul lotului naţional este Ruslan Bodişteanu. Competiţia din Finlanda se va încheia pe 6 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente