Artiști din 12 țări se vor reuni la Chișinău pentru a 4-a ediție a Classfest

nunta-zombie
Foto: Classfest 2013 PC: cubo.din.md

Republica Moldova va găzdui tineri artiști și studenți, cu ocazia Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film – Classfest, care va avea loc între 11-16 aprilie, la Chișinău.

Classfest este o acțiune artistică internațională ce va implica participarea studenților și tinerilor din Republica Moldova dar și a celor din alte țări: România, Rusia, Georgia, Armenia, Cehia, Italia, Portugalia, Ucraina, Slovacia, Germania și Polonia. Festivalul are ca scop menținerea și dezvoltarea dialogului intercultural, schimbul de experiențe dintre școlile de teatru și film și oferirea posibilităților tinerilor artiști de a-și prezenta cele mai bune producții.

În decursul celor 7 zile festivaliere, 11-16 aprilie, 2014, spectatorii vor putea să vizioneze diverse spectacole ca gen, estetică și formă, precum: Urâtul de Marius von Mayenburg, Polska de Agata Maszkiewicz, Dacă te naşti luni, probabil, vei muri într-o vineri, de George Ştefan, The Ilusion Lesson, de Matei Vișniec, Little Friday după Katalin Thuroczy.

Specacolele se vor desfășura la teatrele din Chișinău: Teatrul Dramatic Rus de Stat A. P. Cehov, Teatrul Republican Luceafărul, Teatrul Republican de Păpuși Licurici, Teatrul Național Mihai Eminescu, Teatrul de Revistă Ginta Latină, Teatrul Eugen Ionesco, precum și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

A 4-a ediție a festivalului îi va avea ca invitați pe artiștii de la Art Station Foundation, Polonia, profesorii Universității de Arte „George Enescu”, România. Pentru prima dată, în acest an se vor organiza și dezbateri pe marginea spectacolelor prezentate.

Proiectul este susținut de Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural German, Institutul Polonez – România, Centrul Rus de Știință și Cultură, Uniunea Cineaștilor din R.M.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente