Festivalul Intercultural – „Prin artă puternici suntem”

10150044_631434900260469_1475571483_n
Foto: Ansamblul de dans “Lozioara” de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” prestând dansul popular ”Moldoveneasca”. PC: Lilian Muntean

Anul acesta la ediția a V-a festivalului intercultural „Prin artă puternici suntem” organizat de Centrul Adolescenților și Consiliul Local al Copiilor și Tinerilor, ca și în cei precedenți, elevii ne-au demonstrat frumusețea culturilor din liceele Chișinăului.

Liceele Chișinăului nu sunt doar purtătoare de cunoștințe, dar și promovează cultura a diverse etnii. Spectrul bogat de culori și ritmicitatea numerelor artistice au frapat juriul la festivalul intercultural, împreună cu audiența sa. Am avut parte de cântece tradiționale, dansuri populare și mese ca pe timpurile strămoșilor.

Dacă nu ai avut norocul să fii prezent și să tulburi liniștea publică cu aplauzele zgomotoase la festival, atunci programul de desfășurare a activității e pentru tine!

 

PC: Lilian Muntean
PC: Lilian Muntean

Evoluția numerelor artistice a participanților în cadrului festivalului intercultural „Prin artă puternici suntem”:

#1. LT ”Titu Maiorescu”, elevii cu numărul muzical – „Dans muzical” și cu un dans german cu motivele regiunii Tirol (tradițiile poporului german)

#2. LT ”Kiril și Metodiu”, ansamblul „Vainah” – piesa Hedei Hamzatova ”Hiol Haza” și dansul „Lezghinka” (coloritul culturii tătare)

#3. LT ”Mihai Grecu”, elevi cu piesa – „Сапожки русские” și ansamblul coregrafic „Русский сувенир” cu dans rusesc și ansamblul vocal „Lira” cu piesa „Реченька-Речушка” (atmosfera unică a culturii ruse)

#4. Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, elevii cu piesa „Dorul Basarabiei”, „Lacrima amară” și poezia „Părinții” (tradițiile noastre, tradițiile moldovenești)

#5. LT „Mihail Koțiubinski”, ansamblul „Vesneanchi” cu un program festiv de primăvară (obiceiurile râvnite a poporului ucrainean)

 

PC: Lilian Muntean
PC: Lilian Muntean

#6. LT ”Lucian Blaga”, elevii cu dansul popular „Hora de Nord” și cu un cântec tradițional moldovenesc (obiceiurile strămoșilor, obiceiurile moldovenești)

#7. LT ”Onisifor Ghibu”, ansamblul „Lozioara” cu dansul popular „Ciuleandra”, (jocul inimii – dansul moldovenesc)

#8. LT ”Nikolai Gogol”, prezentare tradițiilor poloneze (gama de culori a artei poloneze)

#9. LT ”Orizont”, Brescan Diana cu piesa „Cara Aaci” și elevi cu dansul popular turcesc „Denizli” (Cultura turcească cuprinde frumusețea, stilul și spiritualitatea poporului soarelui)

 

PC: Lilian Muntean
PC: Lilian Muntean

Pedistalul câștigătorilor:
#Locul I – LT ”Onisifor Ghibu” (premiu 1000 lei)
#Locul II – LT ”Orizont” și Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv (premiu total de 700 lei)
#Locul III – LT ”Mihail Koțiubinski” și LT ”Ion Creangă” (premiu total de 400 lei)

Restul liceelor s-au ales cu diplome de participare.

 

PC: Lilian Muntean
PC: Lilian Muntean
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente