Sfaturi despre cum să-ți faci studiile în SUA

IMG_9661
Foto: Liceenii au aflat mai multe despre studiile în SUA de la Dr. Rick Andrew Breault

Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu, a găzduit astăzi, toți liceenii dornici de a afla mai multe despre studiile în SUA și pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a câștiga o asemenea oportunitate, direct din discuțiile cu Dr. Rick Andrew Breault, pofesor american.

Liceenii au participat la un training de informare despre studiile în SUA și tot ceea ce implică acestea, atât la nivel financiar cât și la nivel de cunoștințe. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare Universitară în parteneriat cu LeaderSHE Club și a presupus o sesiune de discuții cu profesorul american Dr. Rick Andrew Breault.

Dr. Rick Andrew Breault a informat liceenii despre studiile în SUA
Dr. Rick Andrew Breault a informat liceenii despre studiile în SUA

Tinerii care plănuiesc să-și facă studiile în SUA, au putut afla detalii legate de pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a aplica, cheltuielile în timpul studiilor, ajutorul financiar pe care-l pot obține, alegerile pe care trebuie să le facă atunci când au luat decizia că vor să-și urmeze studiile în SUA.

IMG_9634
Liceenii au aflat mai multe despre studiile în SUA

„Ne bucurăm că am avut prilejul să găzduim un profesor american, care ne susține în organizarea prezentărilor despre Statele Unite. Elevii au fost foarte receptivi, de aceea suntem deschiși să mai organizăm și alte evenimente de acest gen. Încurajăm tinerii să studieze în SUA și dorim să-i ghidăm prin toate etapele necesare în procesul de obținere a unei astfel de oportunități.”, a susținut Otilia Colac, consultant în cadrul Centrului de Informare Universitară.

IMG_9639
Liceenii au aflat mai multe despre studiile în SUA

Ce trebuie să faci dacă îți dorești să studiezi în SUA:

#1. Definește-ți prioritățile
#2. Fă cele mai bune alegeri
#3. Pregătește testele standardizate de limba engleză (TOEFL, IELTS, PTE)

Cât costă să studiezi în SUA?

„Foarte scump”, acesta a fost răspunsul lui Rick Andrew Breault. Costurile studiilor în SUA includ cheltuieli legate de: cărți, tehnică și studii, locul de trai, necesități personale, asigurări medicale.

Cu toate acestea, există foarte multe opțiuni prin care studenții pot beneficia de ajutor financiar: obținând note mari, implicându-se în activități artistice sau sportive sau prin anumite merite speciale. Mai există și opțiunea angajării în câmpul muncii. Studenților străini li se permite să lucreze 20 de ore pe săptămână, în afara orelor de studiu. Această practică este foarte populară în SUA, după cum a menționat și profesorul american. Din cauza faptului că suportul din partea guvernului este foarte mic sau chiar absent, studenții sunt nevoiți să-și achite singuri studiile.

Alegeri pe care trebuie să le faci:

#1. Zona în care vrei să studiezi: Sud, Nord, Est, Vest;
#2. Locația: Oraș, suburbie sau sat;
#3. Locul de trai: campus studențesc sau alte opțiuni;
#4. Activități extra-curs: muzică, arte, sport.

 

IMG_9635
Liceenii au aflat mai multe despre studiile în SUA

„Îmi pare bine că am venit la eveniment, am aflat lucruri pe care nu le știam despre studiile în SUA. Personal, mă orientez spre a studia în SUA, doar că partea mai puțin pozitivă sunt desigur, prețurile foarte mari. Totuși, ajutoarele materiale pentru elevii buni, sunt o încurajare.”, a declarat pentru #diez, Vlad, elev la liceul „Orizont” din capitală.

„Pentru mine, evenimentul a fost interesant, pentru că am aflat lucruri noi. Acum am un spectru mult mai larg în ceea ce privește studiile în SUA. Îmi doresc să-mi continui studiile peste hotare, dar încă nu am decis în ce țară.”, a afirmat Xenia, elevă la liceul „Minerva”.

Pentru mai multe informații, elevii sunt așteptați la Centrul de Informare Universitară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente