(foto, video) Călătoria lui Serge Kino în Islanda

400574_582986168456879_1229025491_n
Foto: PC: Serge Kino

Recent, dj-ul și promoter-ul Serge Kino a postat pe canalul său oficial de pe Youtube un video cu adevărat captivant, întitulat “My trip to Iceland”. În acest filmuleţ avem posibilitatea să vedem cele mai minunate locuri din Islanda cu ochii lui Serge.

#1. Când şi de ce ai decis să alegi Islanda ca destinaţie turistică?

Am ales Islanda cu ceva timp înainte de ziua mea de nastere. Se poate de spus că această călătorie a fost cadoul de ziua mea. Ador ţările nordice şi după această călătorie mi-a rămas doar Suedia.

#2. Cât timp ţi-au luat pregătirile de călătorie?

Noi practic nu ne-am pregătit; a fost o decizie destul de spontană. Am cumparat doar biletele cu 3 săptămâni înainte de plecare. Şi deja am stabilit câteva destinaţii care trebuie să le vedem. Restul hotăram pe loc, doarece o mare parte din călătorie prin insulă o făceam cu automobilul.

Cascadă din Islanda. PC: Serge Kino

#3. În Moldova există un stereotip, conform căruia pentru a călători peste hotarele ţării ai nevoie de foarte mulţi bani. Din experienţa proprie, este adevărată această afirmaţie?

Noi avem 2 stereotipuri: 1) n-am viză – nu pot s-o primesc. Acesta este o boală a moldovanului. E foarte uşor să obţii o viză turistică în orice ţară europeană dacă ai documentele în regulă.

2) Banii – aici deja fiecare singur îşi face bugetul. Nouă calatoria ne-a ieşit cu cca 1000 euro, dar era posibil să cheltuim şi 700 euro. Cam aceasta ar fi suma pentru călătorie de 7 zile.

#4. Ce ştiai despre Islanda când ai ales-o ca punct final, şi care din aşteptările pe care le aveai acasă nu s-au adeverit acolo?

Anume ceea ce ştiam despre Islanda şi m-a făcut sa doresc această călătorie. Am ştiut că islandezii în perioada de criza economică din toată lumea au reuşit cu propriile puteri s-o depăşească, fără a lua credite.

Tot ei ceva timp în urma au făcut modificări în constituţia ţării, pe care de acum încolo poate s-o scrie orice om, dacă are recomandările a minim de 25 de oameni care intră în grupul celor care au elaborat constituţia nouă.

Ştiam mai multe chestii despre natura Islandei, care tot m-au influenţat să merg acolo. Deci Islanda m-a atras prin mentalitatea oamenilor si natura ei.

Aşteptările s-au adeverit la toate 100%!

PC: Serge Kino

PC: Serge Kino

#5. Ce ţi-a plăcut cel mai mult într-o ţară nordică? Care moment al călătoriei a fost cel mai memorabil pentru voi?

Mie ţările nordice îmi plac prin clima lor şi prin oamenii şi mentalitatea lor. Aici totul este pentru om. Totul e temperat si lipseşte ambianţa de haos, cum este în ţări ca Spania, Italia sau Grecia. Fiecare clipă petrecută acolo a fost memorabilă, dar pot menţiona o chestie – chiar de la începutul călătoriei după noi se fugăreau ninsorile. Ajungând la Bucureşti a început să ningă foarte tare şi multe curse au fost anulate. Noi am reuşit să decolăm.

Când plecam din Islanda în Norvegia, situaţia s-a repetat; la fel şi din Norvegia spre Bucureşti… Nouă ne-a reuşit să prindem o temperatură foarte favorabilă pentru călătorie.

#6. Despre Islanda în Moldova se cunoaşte puţin sau aproape deloc. Ce ar trebui să ştie un turist de la noi atunci când alege să vadă Islanda?

Sunt foarte multe forumuri si pagini unde poţi afla multe despre Islanda, aşa cum am făcut şi noi. Ceva deosebit ce trebuie să ştii nu pot evidenţia.

Trebuie să ştii că e ţara Shengen, are valuta proprie – crone, şi este destul de scump, în comparaţie cu alte ţări, dar pentru o călătorie scurtă asta nu-i semnificativ. E destul să închiriezi o maşina simplă şi micuţă, dar nu un 4×4.

 

PC: Serge Kino

PC: Serge Kino

#7. Ce ar putea prelua Republica Moldova din experienţa Islandei?

Mentalitatea oamenilor şi dragostea faţă de ţara lor.

#8. Planifici să revii acolo?

Da! Vara.

#9. Care e următoarea ta destinaţie turistică?

Sunt mai multe: Islanda vara, Suedia, Polul Nord, Baikal.

 

PC: Serge Kino

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente