În timpul nopții nu e bine să păstrăm telefonului mobil în dormitor

telefon
Foto: Îngrijorarea experţilor în legătură cu acest fenomen este aceea că prezenţa telefonului mobil în apropierea patului, pe timp de noapte, induce o stare de "hipervigilenţă", care creează tulburări de somn şi chiar insomnie. PC: dailymail.co.uk

Păstrarea telefonului mobil în dormitor, în timpul nopţii, creează tulburări de somn, prin inducerea stării de „hipervigilenţă”, au constatat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Opt din zece persoane ţin telefonul mobil în apropierea patului, în timpul nopţii, şi aproape jumătate utilizează telefonul mobil pe post de ceas deşteptător, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, informează Mediafax citând dailymail.co.uk.

Îngrijorarea experţilor în legătură cu acest fenomen este aceea că prezenţa telefonului mobil în apropierea patului, pe timp de noapte, induce o stare de „hipervigilenţă”, care creează tulburări de somn şi chiar insomnie.

Cei mai mulţi oameni vor avea parte de un somn mai bun dacă în dormitor nu există telefoane mobile şi alte dispozitive electronice, cum ar fi televizorul, a afirmat Guy Meadows, expert în cercetarea insomniei, la The Sleep School din Londra.

Există, de asemenea, ipoteze conform cărora păstrarea telefonului mobil pe noptieră ar putea provoca ameţeli şi dureri de cap, deşi nu există deocamdată argumente convingătoare în sprijinul teoriei potrivit căreia acest lucru este cauzat de radiaţiile câmpului electromagnetic.

Una dintre principalele cauze care afectează somnul este, însă, fără nicio îndoială, lumina intermitentă emisă de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente, de ultimă generaţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente