Victor Ponta: Toate eforturile României trebuie să fie direcționate spre Moldova

Screenshot_1
Foto: Victor Ponta și Iurie Leancă, PC: captură video/ Privesc.eu

Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul conferinței comune de presă a premierului român Victor Ponta și omologul moldovean Iurie Leancă, în cadrul vizitei lui Ponta la Chișinău.

”Mulțumesc domnului Leancă pentru ospitalitate, din păcate, sunt prea scurte, însă mi-am propus când merg undeva spre Est de fiecare dată să mă opresc la Chişinău, să vorbim, să ne sfătuim împreună. Am vrut să vin să revedem proiectele bilaterale, să revedem sprijinul pe care România trebuie să îl acorde în calea integrării europene a Moldovei.

Cel mai important obiectiv a Moldovei este aplicarea noilor legii în conformitate cu legislația europeană. Uniunea Europeană sprijină aspirațiile Moldovei, cel mai rapid mesaj de sprijin este regimul liberalizat de vize.” a declarat Victor Ponta în cadrul conferinței de presă.

”Am discutat cu domnul Leancă situația din Ucraina, pe de o parte România are poziții consolidate dar știm care sunt puterile României, toate eforturile noastre trebuie direcționate spre Moldova, toate eforturile noastre trebuie să sprijine cursul european al Moldovei, domnul Leancă a avut curajul să semneze parafarea Acordului de Asociere la Vilnius.

Când România va lua decizii comune cu Moldova totdeauna va exista consultare. Vreau ca România să fie cel mai mare sprijin a căii europene, ne întoarcem la situația de câteva timp când nu era nevoie de vize.” a adăugat Premierul român.

”Nu este întâmplător că vizita domnului Ponta coincide cu luarea astăzi a deciziei de Miniștrii Transportului la Bruxelles de a pune la punct regimul liberalizat de vize. Intensitatea comunicării cu guvernul român este aproape zilnică, lucrăm împreună pentru viitorul european al Moldovei” a spus Iurie Leancă.

Referindu-se la situația din Ucraina și posibilele scenarii a conflictului Premierul Moldovean a spus ”Trebuie să nu admitem tensionarea situații în Tiraspol și la sudul Moldovei din cauza situației din Ucraina. Vom continua comunicarea cu colegii de la Moscova pentru a găsi soluții pașnice și nu a permite escaladare conflictului.”

Victor Ponta este în vizită tranzit la Chișinău, Premierul României se va deplasa ulterior la Tbilisi, Georgia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente