(video) Corul „Cantabile” din Moldova i-a impresionat pe jurații de la „Românii au Talent”

1617679_750719848295260_1139299615_o
Foto: PC: ProTV România

Corul „Cantabile” din Republica Moldova a reușit să îi impresioneze pe jurații de la Românii au Talent.

Cei 38 de membri ai corului, format din „economiști, finanțiști și contabili”, au oferit un moment magic pe acordurile piesei „Heal the World” a lui Michael Jackson, iar juriul i-a trimis cu trei răspunsuri pozitive în etapa următoare. „Mă uit la voi ca la un tablou minunat”, le-a spus Andi Moisescu coriștilor moldoveni. „A sunat foarte bine iar toți sunteți foarte frumoși”, le-a spus interpreta Andra. „Vă mulțumesc pentru că ați venit. Răspunsul meu este DA”, le-a spus juratul Mihai Petre.

Radu

 

Radu Marian este cel care a deschis numărul pe scena de la Românii au Talent. Tânărul, specialist în Relații Publice activează la centrul analitic independent „Expert-Grup”, iar în timpul liber mai și cântă. Radu a răspuns la câteva întrebări legate despre magica evoluție a corului „Cantabile” în cadrul show-ului românesc.

 

1. Cum a fost această experiență pentru voi?

Experiența de la „Românii au Talent” a fost copleșitoare pentru întreg grupul, atât la filmări, în timpul audițiilor, cât și în timpul vizionării la TV. Îmi vine greu să realizez că ne-au urmărit vreo șase milioane de oameni la TV și alte mii online. A fost un moment de vârf din istoria corului „Cantabile” de la ASEM, dar și al nostru al soliștilor și al tinerilor din Chișinău Youth Orchestra care ne-au acompaniat. Eu în special am fost impresionat de demonstrația de forță a organizatorilor acestui proiect, e o adevărată mașinărie de produs blockbustere televizate. Românii sunt mult mai buni ca moldovenii în a crea și filma un astfel de show.

1907711_750719808295264_16718856_o

2. Cât timp v-ați pregătit înainte de emisiune?

Inițial, corul „Cantabile”, condus de Elena Marian, a fost invitat să participe la audiții de către organizatorii Românii au Talent. Fetele au început pregătirile prin august 2013, la un colaj de piese corale celebre. Însă cu câteva zile înainte de prima audiție, colectivul a decis să schimbe abordarea, așa că am decis să intrăm în prim-plan cu mai mult decât un cor: ne-am aliat cu câțiva tineri instrumentiști din Chișinău Youth Orchestra, dar și cu trei soliști: Carolina Petica – solistă a corului, Irina Rurac – studentă la Conservatorul din Chișinău și eu. Datorită timbrului meu inedit, lumea zice că vocea mea seamănă cu a lui Michael Buble, dirijorul a decis să mă ia și pe mine în echipă. Așa că efectiv, am avut doar 4 zile să ne pregătim. După ce am trecut de prima audiție, am fost inevitabil invitați și la filmările de la Teatrul de Operă și Balet, care au avut loc la mijlocul lui septembrie.

1932716_750719828295262_717362909_o

3. Când și cum au decurs filmările?

Așa cum am zis, filmările au avut loc pe 17 septembrie 2013. Filmările au decurs ca în filme – fetele trebuiau să alerge foarte de rapid prin ”Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu” ca să reușească să ajungă înapoi pe scenă! În final, totul a decurs foarte bine, ne-au lăudat toți, iar Mihai Petre a zis chiar că a fost unul din cele mai frumoase momente din istoria proiectului RAT. De fapt, întregul număr a arătat chiar mai bine în realitate decât la TV. Au fost omise unele momente din prestație în înregistrarea finală, însă suntem foarte mulțumiți de prestație.

 

PC: Facebook/Chișinău Youth Orchestra
PC: Facebook/Chișinău Youth Orchestra

4. Ce pregătiți pentru următorul număr?

Deși am primit 3 de DA foarte convingătoare, participarea noastră nu este o certitudine. Răspunsul final îl vom avea în două săptămâni, însă noi suntem optimiști. Pregătim de asemenea un colaj de piese legendare, cu orchestră, cor și tot tacâmul. E ceva și mai inedit decât în audiții.

Corul „Cantabile” a fost fondat la 1 noiembrie 2009 sub egida dirijoarei Elena Marian și a maestrului de concert Larisa Poliacov. Din cor pot face parte fete cu pregătire muzicală, dar şi fără, însă este obligatoriu prezența auzului muzical, dar și prezența scenică și carisma domnișoarelor.

Corul a participat anterior la numeroase festivaluri și concursuri naționale, dar și peste hotare, cum ar fi Italia, Polonia, România, Ungaria. Fetele coriste au la activ mai multe trofee internaționale cucerite.

Evoluția corului „Cantabile” la „Românii au Talent”:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente