(video) A fost aleasă pelicula câștigătoare la festivalul de film de la Berlin

1189544_Black Coal, Thin Ice 2
Foto: PC: screendaily.com

Lungmetrajul ”Black Coal, Thin Ice,” de Diao Yinan, a câştigat, sâmbătă, premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin (6 – 16 februarie), potrivit imaginilor difuzate pe site-ul oficial al evenimentului.

Echipa filmului a urcat pe scena de la Berlinale Palast pentru a primi premiul Ursul de Aur. Regizorul chinez Diao Yinan a mulţumit întregii echipe. ”Este foarte greu de crezut că acest vis a devenit realitate. Un vis pe care îl am de foarte mult timp şi care nu a devenit realitate pentru mult timp. Este minunat. Uitaţi-vă la aceşti oameni de aici, o echipă minunată,” a declarat regizorul în discursul său de mulţumire.

În filmul ”Bai ri yan huo/ Black Coal, Thin Ice,” regizorul Diao Yinan combină umorul ciudat din pelicula ”Uniform” (2003) cu tristeţea şi pesimismul din filmul lansat în 2007 ”Night Train,” dar, în ciuda acestor lucruri, ca o poveste cu detectivi, ”Black Coal, Thin Ice” este destul de greu de înţeles, scrie hollywoodreporter.com. Publicul va fi încântat de atmosfera ciudată, încercând să compună puzzle-ul format din poveste şi personaje, se mai arată pe site-ul menţionat.

PC: Axel Schmidt
PC: Axel Schmidt

Din distribuţia filmului fac parte, printre alţii, actorii Fan Liao – care a primit, sâmbătă seară, premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun rol masculin, Lun Mei Gwei şi Xuebing Wang.

Doar 20 de filme şi-au disputat anul acesta Ursul de Aur, recompensa supremă a Festivalului de la Berlin, câştigată anul trecut de filmul românesc ”Poziţia copilului,” de Călin Peter Netzer, considerat o operă cinematografică lipsită de concesii la adresa României postcomuniste.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2014 a debutat pe 6 februarie şi se încheie pe 16 februarie. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume şi deschide, practic, sezonul anual al marilor premiere cinematografice.

Sursa: Realitatea

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente