De ce e bine să prietenești cu George Clooney?

August-Osage-County-movie
Foto: PC: ashvegas.com

Deși toată lumea se plânge că la cinematograful Patria se difuzează doar filme din categoria ”fast-food” recent o afișă mai deosebită, mi-a atras atenția. Aceasta îi avea în prim plan pe mogulii Hollywood-ului: Meryl Streep, Julia Roberts, George Clooney și iată care a fost reacția.

George Clooney nu se află la prima producție cinematografică. Deținătorul a două premii Oscar știe cum să mențină aura din jurul lui. ”August: Osage County” este unul din filmele care arată micile drame din interiorul unei familii, care la prima vedere ar părea foarte ordinară. Mama Violet (actrița Meryl Streep) bolnavă de cancer și dependentă de medicamente, tatăl Beverly (actorul Sam Shepard) un poet alcoolic, copiii împrăștiați pe la casele lor, cu familiile și problemele lor. Și așa cum se obișnuiește, îi aduce sub acoperiș o nenorocire, dispariția, după care și sinuciderea, tatălui. Acasă vine fiica cea mai mare Barbara (actrița Julia Roberts) împreună cu fiica Jean (actrița Abigail Breslin) și soțul, de care s-a despărțit de o veșnicie, Bill (actorul Ewan McGregor). Li se alătură fiica cea mai mică Karen (actrița Juliette Lewis) împreună cu noul ei iubit Steve (actorul Dermot Mulroney). Fiica cea mijlocie Ivy (actrița Julianne Nicholson) nu plecase nicăieri și alături de mătușa Mattie Fae (actrița Margo Martindale), unchiul Charlie (actorul Chris Cooper) au grijă de părinți. Autorii filmului nu se opresc până nu arată publicului scheletul din dulapul fiecărui membru al familiei: matriarhatul dominant spre apus, o căsnicie care a fost zdruncinată de un adulter, suplinirea adevăratelor valori cu lucruri efemere ca mașini și haine, relațiile copiii-părinți, pedofilism, incest, etc.

 

PC: broadwayworld.com
PC: broadwayworld.com
PC: cbc.ca
PC: cbc.ca

După cum vedeți doar crema cinematografiei sau mai bine zis bunii prieteni a lui Clooney. Urmărind cele 121 de minute pe ecran mi-am dat seama ca unele roluri ar putea fi o explicație veridică la toate milioanele pe care le primesc actorii din Hollywood și un răspuns la întrebarea de ce toată lumea tinde spre Los Angeles? Preferatele mele ar fi Meryl și Julia. Au jucat credibil așa cum le stă în fire. Un minut nu am avut îndoieli că înțeleg ce rol au și cum trebuie să-l joace.

”August: Osage County” are la bază o piesă de teatru, cu aceeași denumire. Original piesa semnată de Tracy Letts a câștigat cronici excelente, iar în 2008 chiar premiul Pulitzer pentru teatru și ca bonus un campion – producătorul Harvey Weinstein. Piesa în sine și susținerea lui Weinstein au asigurat o tranziție lină pe ecranele din cinematografe. Filmările au început în orașul Bartlesville, Oklahoma, în luna septembrie anul trecut, cu un buget relativ modest de 25 milioane de dolari și John Wells în scaunul de regizor. Filmul are un 7,4 pe IMDb, 58 de la metacritic.com, a fost inclus în lista filmelor puternice, pentru o audiență matură de Huffington Post, iar de la mine poate avea și un Oscar!

P.S. Actorul Benedict Cumberbatch, care joacă rolul lui Little Charles Aiken, fiul lui Mattie Fae cu răposatul Beverly, crește tot mai mult în ochii mei de cinefil începător și cu siguranță își croiește drum spre Olimpul din Hollywood.

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente