Flori, sex și ciocolată în numele dragostei

heart-february-14-darling-honey-sweet-lovers-holiday-2
Foto: PC: listofimages.com

Dragostea nu se măsoară în bani, dar un cadou niciodată nu strică. Statisticile spun că pentru a-i oferi celui drag un indiciu oricât de mic asupra sentimentelor ce ne încearcă, sunt suficiente: o felicitare cu mesaj romantic (sau un SMS), un buchet de trandafiri roșii și o cutie de ciocolată.

Potrivit unui studiu american, anume 14 februarie este ziua în care 6 milioane de persoane planifică sau așteaptă o cerere în căsătorie. În Moldova, 117 cupluri își vor oficializa relația la Oficiul Stării Civile și vor juca nunți în această zi din an. Iar pentru că 85% dintre femei și bărbați spun că sexul este o parte importantă a zilei de Sfântul Valentin, nici industria hotelieră nu stă degeaba. Și, într-un final, pentru a întregi atmosfera romantică, restaurantele și producătorii de băuturi alcoolice vin și ei cu promoții.

Cine câștigă de Ziua Îndrăgostiților?

De ceva ani încoace Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită și de cuplurile de la noi. Problema este însă că pe lângă internaționalul Sfântul Valentin, marcat pe 14 februarie, avem și o sărbătoare națională a dragostei – Dragobetele – ce se celebrează pe 24 februarie. De aici și întrebarea veșnică pentru marketologi: ce zi alegem pentru o campanie de succes?

Studiul realizat de Magenta Consulting dezvăluie că 49% din respondenți sărbătoresc dragostea pe 14 februarie. Doar 3% oferă un cadou persoanei iubite exclusiv de Dragobete. Există însă 15% care își fac o zi specială din ambele sărbători. Prin urmare, ar fi oportun ca în Moldova să declarăm tot februarie lună a iubirii. Mai ales pentru tineri, pentru că anume ei sunt publicul țintă al acestor sărbători. Cine are de câștigat din aceasta? Dragostea, desigur. Precedate de sărbătorile de iarnă, urmate de mărțișor, 8 martie și Paște, ne asigurăm cu emoții pozitive pentru întreaga jumătate a anului. Dar și cu un gol semnificativ în buzunare, dacă facem abstracție de romantism. Dar cine numără banii când vine vorba de emoții?

În același timp, 34% dintre respondenți consideră că pentru a celebra dragostea nu este nevoie de cadouri și o zi anume. Iubirea trebuie pur și simplu trăită. Aceeași părere e sugerată și de o cercetare britanică asupra relațiilor de durată, desfășurată timp de 20 de ani, ce a scos la iveală 5 obiceiuri ale cuplurilor fericite: comunică cel puțin 5 ore pe săptămână; își manifestă bucuria față de reușitele partenerului; preferă să se tachineze, decât să se certe urât; petrec timp împreună; fac dragoste de câteva ori pe săptămână, dar nu și copii.

Celebrată sau nu, într-un final, ceea ce contează e dragostea adevărată ce durează.

Sf Valentin vs Dragobete Magenta Consulting

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente