Parlamentul și Guvernul au convenit prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară

IC_IL_sedinta Parl_Gov_04.02.2014
Foto: Parlamentul și Guvernul au convenit asupra priorităților legislative, PC: parlament.md

Parlamentul și Guvernul au convenit asupra priorităților legislative pentru sesiunea de primăvară în cadrul celei de a treia ședințe comune, prezidată de Speakerul Igor Corman și Premierul Iurie Leancă.

În cadrul agendei de discuții, o atenție specială a fost acordată proiectelor de acte legislative propuse de Guvernul Republicii Moldova pentru a fi examinate şi adoptate în mod prioritar în sesiunea de primăvară a Parlamentului, dintre care 19 de relevanță europeană. Printre prioritățile anunțate se regăsesc adoptarea unor acte legislative privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, finanţele publice şi responsabilitatea bugetar fiscală, comunicațiile electronice.

Președintele Parlamentului s-a referit și la Planul de acțiuni care urmează a fi implementat la nivel național până la semnarea Acordului de Asociere și a anunțat despre organizarea unor ședințe pe platforma parlamentară pentru informarea deputaților cu privire la procesul de integrare europeană.

La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a vorbit despre acțiunile pe care le va întreprinde Guvernul în vederea informării cetățenilor despre avantajele Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb și a subliniat importanța organizării mai multor acțiuni în teritoriu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente