Soci 2014: Mirko Deflorian a cerut excluderea sa din lotul Moldovei

Mirko_Deflorian_EC-GS_Hinterstoder_20080111
Foto: Mirko Deflorian (33 ani) a evoluat pentru Moldova în 2010. PC: Wikipedia

Italianul Mirko Deflorian nu va mai reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de Iarnă din Soci. Acesta a cerut excluderea sa din lotul Moldovei, motivând că nu este pregătit să evolueze la nivel.

„În opinia mea, Deflorian nu este pregătit bine şi nu vrea să evolueze prost la Jocurile Olimpice”, a declarat pentru IPN vicepreşedinte Comitetului Național Olimpic, Nicolae Piatac. Sportivul nu a beneficiat de finanţare nici din partea statului, nici de la CNO. Solicitarea acestuia a fost acceptată.

Astfel, lotul olimpic al Republicii Moldova pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia are garantate 4 cote de participare. Cei patru sportivi sunt: Alexandra Camenşcic şi Victor Pînzaru vor evolua la schi fond, românul naturalizat Bogdan Macovei la proba sanie, iar elveţianul naturalizat George Lindner la slalom gigant.

Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, care va consemna cea de-aXXII-a ediție şi se vor desfăşura în orașul Soci în perioada 7 – 23 februarie 2014, câteva probe având loc însă în orașul-stațiune Krasnaia Poliana.

Citește mai multe despre italianul Mirko Deflorian aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente