Mirko Deflorian – italianul care va evolua pentru Moldova la Soci

Mirko Deflorian
Foto: Mirko Deflorian (33 ani) evoluează pentru Moldova din 2010. PC: imageshack.us

Mirko Deflorian s-a născut la 19 mai 1980 în orașul Tesero din Italia. Din 2010 evoluează sub drapelul Republicii Moldova, fiind specializat în proba de slalom uriaș.

Sportivul are 1,86 m înălțime și 96 kilograme. A debutat la Cupa Europei în decembrie 1997. Atunci, a încheiat clasamentul în primii 10. Pe 28 februarie 2004, își face debutul la Cupa Mondială de la Kranjska Gora, Slovenia.

La începutul sezonului următor, a înregistrat cele mai bune rezultate ale carierei sale. Locul cinci la Alta Badia și poziția a șasea la Val-d’Isère în proba slalom gigant.

În 2005, a reprezentat Moldova la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Bormio, Italia, însă atunci nu a terminat cursa. În același an a fost clasat pe locul 67 în ratingul mondial și pe locul 9 în Europa, cele mai bune clasări ale sale.

În 2009, Mirko Deflorian s-a confruntat și cu un caz de dopaj şi Federația Internaţională de Schi l-a descalificat pe o perioada de 18 luni.

În luna august 2010, a obținut cetățenia Republicii Moldova și a devenit membru al Lotului Național Olimpic.

În 2013, Mirko Deflorian a reprezentat Moldova la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Schladming, Austria, alături de un alt sportiv naturalizat, elvețianul Urs Imboden.

Mirko are în palmares 2 medalii de bronz și una de argint la Campionatul Italiei. La Cupa Europei a finisat pe podium de 7 ori: 4 victorii, un bronz și 2 poziționări pe locul 3.

Sursa: trm.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente