(infografic) Topul celor mai piratați artiști în 2013

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
Foto: Pirații din Caraibe PC: seanpaune.com

Cu toate că tor mai multă lume apelează la servicii de streaming legale, era inevitabil un top 20 cu cei mai pirataţi artişti în 2013. Cei de la TorrentFreak au publicat o analiză foarte interesantă vizavi de muzica piratată în 2013.

Este vorba de un top 20 cu cei mai pirataţi artişti ai momentului. Informaţia pentru acest clasament provine de la MusicMetric, o companie specializată pe analiza propagării artiştilor pe site-uri de piraterie şi reţele de socializare.

Pentru anul 2013, topul este condus de Bruno Mars cu aproape 5,8 milioane de descărcări, în timp ce Rihanna şi Daft Punk au ocupat poziţiile doi şi trei în acelaşi clasament. Cele mai multe download-uri ilegale pentru Bruno Mars au fost iniţializate din Statele Unite, urmată de Regatul Unit, Italia, Brazilia şi Australia.

Topul celor mai piratați artiști Grafic: #diez
Topul celor mai piratați artiști Grafic: #diez

Mai jos puteţi vedea un top similar construit pe baza vizualizărilor de pe YouTube. Bruno Mars a avut în 2013 aproximativ două miliarde de redări pe YouTube şi Vevo. În condiţiile în care un artist primeşte o jumătate de cent pentru fiecare click pe Play pe YouTube, asta se reflectă în aproximativ 10 milioane de dolari profit. O explicație binevenită de ce Miley Cirrus este dezbrăcată în videoclipul piesei Wrecking Ball.

Artiștii cu cele mai multe vizualizări pe Vevo și YouTube în 2013 Grafic: #diez
Artiștii cu cele mai multe vizualizări pe Vevo și YouTube în 2013 Grafic: #diez

Sursa: playtech.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente