Se închide unul dintre cele mai mari site-uri de torrente

iso
Foto: isoHunt va fi închis definitiv pe 23 octombrie 2013 PC: softpedia.com

Piraţii Internetului au mai pierdut o bătălie cu autorităţile. Unul dintre cele mai populare site-uri de torrente din lume se va închide săptămâna aceasta.

Conform Publika, fondatorul site-ului IsoHunt, Gary Fung, a ajuns la o înţelegere cu studiourile de film americane, iar site-ul se va închide săptămâna aceasta. Reprezentanţii Motion Picture Association of America (MPAA), asociaţia marilor studiouri de film americane, se judeca cu Gary Fung încă din 2006. Acuzat că încurajează pirateria la scară largă, Fung declara că activităţile sale sunt protejate de legislaţia privind drepturile de autor – Digital Millennium Copyright Act.

Înţelegerea dintre Fung şi studiourile de film prevede ca în termen de şapte zile site-ul IsoHunt să fie închis definitiv, împreună cu alte trei domenii Podtropolis, TorrentBox şi Edtk-it.com, care redirecţionau utilizatorii către site-ul de torrente. De asemenea, Fung va trebui să plătească daune de 110 milioane de dolari.
Chris Dodd, şeful MPAA, a declarat că această decizie trimite un mesaj important celor care vor să îşi construiască afaceri care încală legea drepturilor de autor. Fung a scris pe site un mesaj în care explică decizia de închidere a site-ului. „Sunt trist, am luptat, am terminat cursa, am fost fidel. 10,5 ani, a fost o călătorie lungă”.

În 2009, un judecător a decis ca site-ul să fie închis, însă acesta a continuat să opereze, serverele fiind mutate în Canada. isoHunt va fi închis definitiv pe 23 octombrie 2013.

Cele mai populare torrente

Kick Ass Torrents (KAT.ph)
TAKE.FM
SeedPeer.me
Torlock
ThePirateBay.se
TorrentDownloads.Net
Monova.org
TorrentHound
LimeTorrents
FullDLS
VCDQ.com
Vertor
Torrent Funk
RARBG.com
Torrent Crazy
ExtraTorrent.com
Torrentz.com
btscene.com
1337X.org
Isohunt.com
BitSnoop.com
Thunderbytes
Toorgle.com
H33T.com
Torrents.to
Fenopy.eu
TorrentZap
Nowtorrents.com
Torrentcafe.com
YourBitTorrent.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente