Igor Corman: Vom acorda o atenţie sporită relaţiilor cu ţările din CSI şi Rusiei

corman2
Foto: Igor Corman, PC: tribuna.md

Finalizarea agendei europene, reforma justiţiei şi a procuraturii sunt printre priorităţile legislativului pentru sesiunea de primăvară-vară. Acestea au fost anunţate de către preşedintele Parlamentului, Igor Corman, într-un briefing de presă.

Oficialul a spus că 2014 este un an electoral şi este important să fie asigurată o bună organizare a procesului legislativ şi o conlucrare strânsă între partide, transmite IPN.

O altă prioritate este pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE. Igor Corman a subliniat că se intenţionează ratificarea acestuia în actuala componenţă a legislativului. „Până la finele lunii ianuarie, neapărat vom avea o şedinţă comună cu Guvernul pentru a discuta despre agenda europeană, dar şi despre alte chestiuni importante pentru ţară. De asemenea, vom acorda o atenţie sporită relaţiilor cu ţările din CSI şi cu Federaţia Rusă”, a adăugat şeful legislativului.

Sesiunea de primăvară-vară a legislativului va începe la 3 februarie. Urmează ca Biroul Permanent să se întrunească pentru a stabili data primei şedinţe plenare. Şedinţele din următoarea sesiune vor avea loc în sediul renovat al Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente