”Mein Kampf” rămâne numărul unu!

Mein-Kampf-1
Foto: PC: freedomoutpost

„Biblia” ideologiei naziste, cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”, a revenit pe lista bestseller-urilor realizată de New York Times în variantă eBook, la mai bine de 70 de ani după lansarea sa oficială în SUA (din 1939), conform publicaţiei Huffington Post.

„Mein Kampf” este cea mai vândută carte electronică pe site-ul  Amazon, la secţiunea Propagandă şi Psihologie Politică. De asemenea, manifestul politic al lui Hitler ocupă locul 12 în clasamentul vânzărilor de pe iTunes, la categoria Politică şi Actualitate.

Conform experţilor în domeniu, brusca creştere în popularitate a acestei cărţi după lansarea sa în variantă eBook se explică prin faptul că oamenii doresc să o citească din curiozitate, dar preferă să nu fie văzuţi de altcineva cu o astfel de carte tabu în mână.

Organizaţia World Jewish Congress a avut o reacţie faţă de publicarea acestor informaţii, conform ABC News. „Dacă studiul academic al acestei cărţi este desigur legitim, noi suntem de părere că aceste companii nu ar trebui să încerce să facă profit din comercializarea unei cărţi care face apologia urii„, conform acestei organizaţii.

Sursa: agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente