Paul Goma și-a recăpătat cetățenia Republicii Moldova

paulgoma1
Foto: Paul Goma – cetățean al Republicii Moldova

Paul Goma, candidat la premiul Nobel, şi-a recăpătat cetăţenia Republicii Moldova, joi, 25 aprilie, a anunţat scriitorul Andrei Ţurcanu.

Cu această ocazie Paul Goma intenţionează să revină la Chişinău şi să ia în gestiune Centrul de Studiu al Comunismului în Basarabia şi Bucovina, Centru care a fost înfiinţat iarna aceasta de către Uniunea Scriitorilor, scrie Timpul.md.

Scriitorul român, născut în Basarabia, Paul Goma, a fost propus la Premiul Nobel pentru literatură de către Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Anunţul a fost făcut la sfârştiul lunii ianuarie de Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, care a ţinut să accentueze că Paul Goma este un scriitor important, cu un nume cunoscut. “Paul Goma este un Soljeniţân al României, numit astfel de Eugene Ionesco, scriitor de limbă franceză originar din România. Goma a făcut disidenţă adevărată în regimul comunist din România, iar, ulterior, a emigrat la Paris”, a accentuat preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Paul Goma (născut la 2 octombrie 1935) este originar din satul Mana, judeţul Orhei. Familia lui s-a refugiat în România în 1939, după încheierea Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat de Germania nazistă şi URSS.

Printre cărţile lui Goma se numără “Jurnal de apocrif” (1999), “Garda inversă” (1997) şi “Basarabia” (2002).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente