Arta te ajută deseori să faci ordine nu doar în suflet, dar și în casă. Un exemplu vine de la artiștii europeni care le-au pus pe toate la locul lor.
#1. Parc ordonat, spirit ordonat
Ursus Wehrli a susținut un discurs TED în 2008 privind proiectul său dereticare prin artă, în care a rupt tablourile de artiștilor, cum ar fi Paul Klee și Jasper Johns pentru ca părțile lor componente să le sorteze în funcție de culoare și mărime. Creația sa o vedeți în continuare.
#2. Colectarea, nu acumularea
Instalarea artistului suedez Michael Johansson își creează propriul său Tetris de obiecte banale din viața reală, modificând dezordinea în sculpturi care umplu pereții întregi. Această piesă,numită Shade, a fost prezentată la Art Basel Miami, în decembrie.Ea a fost creată din obiecte colectate de la piețele de purici.
#3. Sentiment de echilibru
De sine stătător, Johansson a adunat containere, paleți, un tractor, o caravană și un Volvo într-un perete temporar în Umea, unul din Capitalele Europene ale Culturii în acest an.
#4. Lucruri copilărești
Helga Steppan, un artist suedez, a reunit lucrurile ei din copilărie după ce au fost depozitate timp de 15 ani, creând o instalare „de amintiri, nostalgie și materialism”
#5. Palatul memoriilor
Steppan folosit obiectele ei ce le folosea zi de zi, precum și cele care aparțin mamei și bunicii ei, drept un comision pentru o îngrijirea domiciliului din Östersund, Suedia, în luna iunie. Acestea au fost aranjate pentru a crea o serie de peisaje în care locuitorii – dintre care mulți din cei ce trăiesc acolo au demență – ar putea vedea în interiorul casei. Steppan a sperat că obiectele vor stârni amintiri, dar și vor oferi o evadare.
#6. Culorile după număr
Emily Blincoe este artistul care preferă să sorteze totul până la cele mai mici detalii. Imaginea de mai jos reprezintă o lucrare din seria Colors Organized Neatly, care este elaborată din toate lucrurile galbene ce le posedă.
#7. Lumea materială
Ai putea merge în altă parte pentru a găsi ordine și a scăpa de posesiunile definitiv. În 2006, scriitorul Neil Boorman ars toate obiectele sale de marcă într-un foc de tabără în Londra, susținând că a suferit de o afecțiune cunoscută sub numele de tulburare obsesivă de branding – o combinație de cumpărături compulsive și o încredere în branduri simbol ale statutului pentru întreținerea stimei de sine.
Sursa/ Foto Credit: BBC