Casa Albă: „Nu vom negocia cu Snowden”

Edward_Snowden_2006_Photo-e1371337738325
Foto: Edward Snowden a cerut azil politic în mai mult de 20 de state. PC: viralread.com

Casa Albă și-a exprimat poziția și a respins posibilitatea încheierii unei amnistii cu Edward Snowden în schimbul informațiilor sustrase de fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA) a SUA.

Casa Albă i-a cerut lui Snowden să se întoarcă în SUA unde e învinovățit pentru spionaj. „Poziția noastră nu s-a schimbat cu privire la Snowden”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției americane, Jay Carney.

El a fost solicitat să prezinte un punct de vedere după declarațiile făcute la de un agent al NSA. Acesta din urmă, Rick Ledgett, a spus că, „din punctul său propriu de vedere, negocierile cu Snowden cu scopul de a recupera documentele în cauză ar fi binevenite.” Jay Carney a subliniat că Ledgett și-a exprimat „opinia personală„. El a reamintit că Edward Snowden a fost „inculpat pentru că a divulgat informații secrete, fapt ce constituie un presupus „delict federal”.

Carney a adăugat că Snowden trebuie să revină în stat cât mai rapid pentru a răspunde învinuirilor aduse persoanei sale pentru că astfel va beneficia de o protecție constituțională, precizează rt.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente