În 2014, în Moldova, ar putea apărea o parcare pentru rulote

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Un finanţator este interesat să investească într-o parcare pentru rulote în Moldova PC: rulote-turistice-second.ro

Până în 2016, în Republica Moldova va exista cel puţin o parcare pentru rulote. Termenul este prevăzut în Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2020”.

Un investitor privat s-a arătat interesat de proiect, ceea ce le face pe autorităţi optimiste că parcarea ar putea să fie amenajată deja în anul viitor, transmite IPN.

Victor Ciobanu, şef de secţie în cadrul Agenţiei Turismului, a declarat că investitorul intenţiona să deschidă parcarea în Orhei, dar nu a ajuns la o înţelegere cu proprietarul terenului identificat. Investitorul nu a renunţat însă la proiect şi urmează să găsească un alt teren.

Victor Ciobanu spune că în Republica Moldova este nevoie de o parcare pentru rulote deoarece se organizează multe festivaluri frumoase, care se bucură de popularitate. „Turismul automobilistic este destul de dezvoltat în Europa. Multe persoane merg în vacanţă cu rulota. În majoritatea ţărilor din Europa sunt amenajate parcări. Este nevoie de o astfel de parcare şi la noi”, a spus reprezentantul Agenţiei Turismului.

Parcarea pentru rulote va asigura accesul turiştilor la apeduct, canalizare şi curent electric. Parcarea va fi păzită şi salubrizată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente