Cum alegem cadourile celor dragi de sărbătorile de iarnă

ZT5B0144GAP1
Foto: PC: thegoldendiamonds.com

Decembrie dă startul sărbătorilor de iarnă. Un moment numai bun pentru a ne gândi la cadouri. Unii, pregătesc ce să dăruiască. Alții, se întreabă ce vor găsi sub brad sau în papucii pregătiți pentru venirea lui Moș Nicolae.

Cu această ocazie, Magenta Consulting a elaborat un „pronostic” al darurilor pe care le alegem și la care să ne așteptăm, în funcție de tipajul de consumatori de la care vin.

Gospodarul. Este genul de persoană căreia îi place să planifice din timp. Prin urmare, cel mai probabil, are demult o listă cu cei care vor primi de la el cadouri. La fel de verosimil este că le-a și cumpărat deja. Poate chiar încă din vacanța de vară. Aceasta pentru că Gospodarului îi place să facă rezerve și, dacă e posibil, să economisească din acest cont.

Cadouri de la Gospodar va primi neapărat familia, pe care o pune mereu pe primul plan și numai apoi urmează prietenii și colegii. În dar veți primi un cadou util. Dar nu vă așteptați la tehnologii sofisticare. Gospodarul se teme de ele și consideră că vorba e mai bună față în față decât prin intermedul computerului.

Conform studiului Magenta, cea mai mare parte a consumatorilor sunt anume Gospodari – 34%.

Ambițioșii. Sunt moderni și ghidați de instinctul de „a avea”. Țin mult la imaginea pe care o au în ochii celorlalți, prin urmare vă puteți aștepta de la ei la un cadou ce i-ar lăsa pe toți cu gura căscată. Ambiţioșii sunt consumatori activi, iar shoppingul este atât activitate socială, cât și o oportunitate de a le demonstra celorlalți capacitatea lor de cumpărare. Tind să facă cumpărături impulsiv. Chiar dacă starea materială nu le-o permite, le place să aleagă lucruri la care au acces cei cu bani. O mașină? De ce nu? Un astfel de cadou este făcut anume ca să vă surpindă când vine din partea unui Ambițios.

Ambițioșii se situează pe locul 2 în topul Magenta al tipurilor de consumatori – 14%.

Analiticii. Intelectuali, consumatori responsabili, mereu curioși să afle ceva nou. Când primiți de la ei un cadou, fiți sigur că s-a informat despre acesta în cele mai mici detalii. Dar v-a studiat și personalitatea. Știe de ce v-ar fi util, câte steluțe are în raitingul calității și a cântărit bine raportul dintre review-urile pozitive și cele negative.

De la Analitici să vă ateptați la un cadou „deștept”. Un obiect de artă, o carte sau un gadget curios este în opinia sa un dar numai bun, atâta timp cât vă oferă noi posibilități de cunoaștere sau de acumulare de abilități.

Analiticii reprezintă 14% din consumatori.

 

PC: thegoldendiamonds.com
PC: thegoldendiamonds.com

Practicii. După cum sugerează și categoria în care se încadrează, preferă să-și petreacă timpul cu rost. La fel abordează și ideea de cadouri. Întrebarea veșnică pentru ei este CUM? Cum funcționează un ceas, cum se face un obiect din lemn, lână, piatră sau orice altceva. Aceasta pentru ca apoi să le meșterească cu propriile mâini. Din partea Practicilor, deci, un cadou handmade e mai mult decât reprezentativ. Nu va fi un obiect de lux, dar cu siguranță util pentru viața de zi cu zi.

Practicii constituie și ei 13% din consumatori.

Entuziaștii. De regulă tineri, urmează ultimele tendințe în modă și cheltuiesc un mare procent din venituri pe distracții și socializare. Le plac oamenii și lucrurile ieșite din comun și nu au absolut nici o problemă în a-și schimba locul de trai, de muncă și chiar prietenii. Cumpărăturile lor reflectă importanţa pe care o acordă aparenţei fizice și posesiei de lucruri „cool”. De la Entuziaști să vă așteptați la un cadou modern. O haină, de exemplu. Chiar dacă nu va fi foarte comodă, cu siguranță va fi ultra-sofisticată.

Entuziaștii sunt reprezentați de 4% din respondenți.

Dar voi din ce categorie de „Moș Crăciuni” faceți parte și de la cine așteptați cadou?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente