Google și Microsoft îl caută pe Moș Crăciun

Santa-Claus-Pics-0316
Foto: Moș Crăciun vine la copii cuminți PC: turnbacktogod.com

Crăciunul este adus mai aproape și de marii giganți social media. Google și Microsoft au început să concureze pe o altă nișă – cea a lui Moș Crăciun.

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul său de jocuri, reni și elfi, precum și cu un calendar și o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moș Crăciun pentru a-și distribui darurile.

santa1 santa

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care funcționează pe Android și motorul său de căutare Chrome.

„O echipă de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmări traseul saniei lui Moș Crăciun cu hărți și tehnologie de ultimul răcnet”, explică Sandi Russell, „director creativ al elfilor” la Google.

La rândul său, Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospațiale a Americii de Nord (NORAD), care supraveghează atacurile potențiale venind din cer și ocean, pentru a-l depista pe Moș Crăciun.

„Cum noi privim cerul ca să vedem ce se întâmplă, este logic să-l supraveghem și pe Rudolf (șeful cerbilor lui Moș Crăciun)”, comentează Marisa Novobilski, responsabila proiectului „Norad Tracks Santa” („NORAD pe urmele lui Moș Crăciun”).

Santa Clause Tracker norad-santa-tracker

NORAD a început să se intereseze de Moș Crăciun în 1955, când o reclamă a dat din eroare un număr de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Moș. Un colonel de serviciu a răspuns copiilor pentru a nu-i decepționa și aceasta a devenit de atunci o tradiție.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD și Microsoft au mai lansat și un site internet, noradsanta.org, cu jocuri și video.

norad

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente