Top știri din 29 noiembrie

7G9C9185
Foto: PC: presedinte.md

Unii sărbătoresc parafarea acordului cu UE, alții au marcat evenimentul în PMAN, iar diplomații cheamă cetățenii să aibă răbdare în continuare. Acum vă oferim cele mai importante și populare știri de pe #diez din 29 noiembrie 2013.

#1. 20 de ani de la introducerea leului moldovenesc. Istoria și curiozități despre acesta

Astăzi, 29 noiembrie, Moldova marchează cea de-a 20 aniversare de la introducerea monedei naționale – leul moldovenesc.

#2. (vox) Cum poţi înmulţi 1000 lei?

Recent am încercat să fac o mică cercetare întrebând pe unii antreprenori de succes de la noi din țară : “Cum se poate de înmulțit investind doar 1000 lei în ceva iar rezultatul să fie în cel mai scurt timp posibil, să se vadă primele rezultate până la finele acestui an? (cel puțin să-i putem dubla acești bani)”.

#3. Secția de redactare a Direcției generale documentare parlamentară selectează candidați

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova anunţă concurs pentru selectarea candidaţilor la ocuparea funcţiei publice temporar vacante de consultant principal în Secția de redactare a Direcției generale documentare parlamentară.

#4. Moldova a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

Premierul Iurie Leancă şi Înaltul Reprezentat al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton, au parafat, astăzi, Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, ce are loc la Vilnius.

#5. Serviciile de securitate transnistrene sunt în alertă maximă

Serviciile de securitate ale Transnistriei au trecut în stare de alertă maximă, după ce Republica Moldova a parafat la Vilnius acordul de asociere cu UE.

#6. Lista neagră a emigranților în Rusia

Un nou serviciu a fost lansat de serviciul rusesc de imigrare care a fost plasat pe site-ul organizației. Acesta permite cetățenilor străini să vadă dacă au dreptul de a traversa frontiera rusească.

#7. #euromaidan stabilește un nou plan de acțiuni după eșecul de la Vilnius

Comitetul de organizare a protestelor din Piața Independenței, #euromaidan, a anunțat că vor stabili un nou plan de acțiuni. Aceștia cheamă azi, la ora 19.00, oamenii la o adunare populară.

#8. Câți studenți vor studia în străinătate prin Erasmus+?

Parlementul European a adoptat marţi noul program european Erasmus+ care va asigura finanţarea necesară pentru burse în străinătate pentru studenţi, profesori, formatori şi ucenici.

#9. Harvard ne răspunde: De ce au nevoie bărbații pentru a fi fericiți?

În anul 1938, Universitatea Harvard a pornit un studiu ambițios, care a urmărit 268 de bărbați (începând din perioada studenției) pe durata a 75 de ani; studiul este recunoscut ca fiind cel mai lung de felul său din istoria cercetării directe a evoluției umane.

#10. Discursul lui Iurie Leancă adresat moldovenilor după Summitul de la Vilnius

Premierul Iurie Leancă a parafat, astăzi, Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, ce are loc la Vilnius. După parafarea Acordului, Iurie Leancă a ținut să transmită un mesaj adresat cetăţenilor Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente