(video) Discursul lui Iurie Leancă adresat moldovenilor după Summitul de la Vilnius

IMG_7353
Foto: PC: GOV

Premierul Iurie Leancă a parafat, astăzi, Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, ce are loc la Vilnius. După parafarea Acordului, Iurie Leancă a ținut să transmită un mesaj adresat cetăţenilor Republicii Moldova.

Premierul a subliniat în discursul său că după ani de incertitudine, acum Moldova merge ferm spre UE pentru a le oferi cetăţenilor instituţii funcţionale şi independente şi un trai mai bun. „La Marile Adunări Naţionale din 1989 şi 1991, sute de mii de moldoveni se desprindeau de URSS și îşi obţineau independenţa, fiind inspiraţi şi susţinuţi de popoarele baltice. Astăzi, la o distanță de peste 20 de ani, când Republica Moldova obţine şansa de ancorare în spaţiul european, prietenii baltici rămân aceeaşi sursă de inspiraţie şi de sprijin pentru noi. Succesele ţărilor ieşite din comunism şi care au devenit într-un timp-record membre ale familiei europene ne-au demonstrat că anume această cale este cea mai potrivită pentru un popor European care vrea să revină acasă, în sânul civilizației occidentale”, a declarat prim-ministrul în cadrul discursului său.

Sunt convins că doriţi să mă întrebaţi: „Dar cum se va schimba viaţa noastră începând de mâine”? Mi-aş dori să vă pot spune că se va schimba în bine imediat, însă, după cum cunoașteți foarte bine, miracole nu există. Suntem antrenaţi într-un proces anevoios, dar absolut necesar, prin care urmărim să reclădim din temelie modul în care este construită societatea noastră”, a mai menționat Iurie Leancă

Vedeți mai jos mesajul video integral adresat cetățenilor Republicii Moldova

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente