Chișinăul intră în 2014 cu un buget de 139 de mln lei minus

hramul-chisinaului-12
Foto: Hramul Chișinăului PC: #diez

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul 2014 va avea un deficit de aproximativ 139 de milioane de lei.

Potrivit şefei Direcţiei finanţe, Veronica Herţa, pentru 2014, în bugetul municipiului Chişinău se preconizează venituri de aproximativ 2 miliarde 662 milioane de lei şi cheltuieli de circa 2 miliarde 801 milioane de lei. „Drept sursă de finanţare a dificitului fiind 41 de milioane de lei din vânzarea şi privatizarea bunurilor din proprietate publică, precum şi sursele externe de finanţare de 150 de milioane din partea BERD-BI, pentru reabilitarea a şase străzi”, a declarat Veronica Herţa.

În acelaşi timp, municipiul Chişinău urmează să primească bani pentru întreţinerea învăţământului şi asistenţă socială în sumă de un miliard 174 milioane de lei şi transferuri de la Bugetul de Stat pentru acoperirea pierderilor în sumă de 174,4 milioane lei. Situaţia pentru suburbii este una mai bună, la aproximativ jumătate dintre acestea le rămân mai mult de trei milioane de lei în gestiune proprie.

În Bugetul municipiului Chişinău pentru 2013, veniturile au fost estimat la 2 miliarde 643 de milioane de lei, iar cheltuielile – cu 21 de milioane de lei mai mari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente