Ucraina ar putea să nu semneze Acordul de Asociere la Vilnius

UKRAINE-VOTE-YANUKOVICH
Foto: Președintele Ucrainei, Viktor Ianucovici, ar putea amâna semnarea Acordului de Asociere cu UE PC: atat.ro

Preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, a decis să nu semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la summitul de la Vilnius. O spune un deputat polonez din Parlamentul European.

În acelaşi timp, o publicaţie ucraineană scrie că Vladimir Putin i-ar fi promis liderului de la Kiev realegerea în funcţia de şef al statului, în schimbul aderării la Uniunea Vamală.

Conform Publika, Europarlamentarul polonez Krzysztof Lisek a anunţat la Bruxelles că preşedintele Ucrainei a decis să amâne semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, scrie radio Liberty, citat de Novosti24. Potrivit deputatului european, Viktor Ianukovici a luat această hotărâre din cauza situaţiei dificile privind plata gazului rusesc, dar şi pentru că UE nu-şi arată sprijinul în rezolvarea acestei probleme.

Pe fondul eurosceptismului Ucrainei, Kremlinul este gata să-l ajute pe Ianukovici să devină din nou preşedinte, la alegerile din 2015. O publicaţie ucraineană notează că Vladimir Putin i-ar mai fi promis liderului de la Kiev accesul la afaceri profitabile, dar şi că nu va susţine niciun candidat pro-Moscova la următorul scrutin prezidenţial.

Toate acestea în schimbul unei rupturi defintive în relaţiile cu Uniunea Europeană şi aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală. Summitul de al Vilnius urmează să aibă loc pe 28 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente