Dinamica dintre Moldova și Ucraina trebuie să rămână pozitivă

IMG_7791
Foto: PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă, împreună cu alți trei oficiali din Moldova, efectuează astăzi o vizită de lucru în Ucraina.

Prim-ministrul Iurie Leancă și Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici au discutat despre relaţiile bilaterale, pledând pentru menţinerea dinamicii pozitive dintre Moldova şi Ucraina. Premierul a vorbit şi despre rolul Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul în care această țară deţine Presedinţia OSCE în 2013. De asemenea, a fost apreciată înalt susţinerea Ucrainei în soluţionarea acestui conflict, în baza principiului de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova. Oficialii au discutat şi cu privire la agenda europeană a ambelor ţări, odată cu apropierea Summitului de la Vilnius.

 

PC: gov.md
PC: gov.md

Prim-ministrul de asemenea a participat la şedinţa regională a Forumului economic mondial „Dialogul strategic privind viitorul Ucrainei„, care va avea loc în perioada 5-6 noiembrie. Premierul moldovean a vorbit despre acțiunile concrete pe care Republica Moldova le-a realizat din anul 2009 până în prezent:

# 1 stabilitatea macroeconomică,

# 2 reformarea poliției,

# 3 inițierea schimbărilor în justiție,

# 4 lupta cu corupția prin intermediul serviciilor publice on-line oferite cetățenilor.

 

(de la stânga la dreapta) Eugen Carpov și Tudor Copaci. Colaj #diez
(de la stânga la dreapta) Eugen Carpov, Valeriu Chiveri și Tudor Copaci. Colaj #diez

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Chiveri și viceministrul Economiei, Tudor Copaci.

Sursa: gov.md

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente