Ucraina vrea deschiderea unui consulat la Tiraspol

descita-ucraina-este-interesata-de-deschiderea-unui-consulat-la-tiraspol-1373185788
Foto: PC: Unimedia

Ucraina intenţionează să deschidă consulat în regiunea transnistreană. În acest sens, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara, a adresat o cerere oficială primului-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, privind deschiderea unui consulat la Tiraspol.

„Privim acest pas ca un element important al consolidării încrederii în regiune”, a declarat Kojara în cadrul conferinței OSCE privind măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare transnistreană, care are loc în orașul german Landshut.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului ucrainean de Externe, la conferință au fost discutate aspecte principale ale cooperării bilaterale dintre Ucraina și Republica Moldova, pregătirea pentru Summitul de la Vilnius și pentru reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE la Kiev.

În contextul discuţiilor privind problema transnistreană, un subiect aparte a fost formatul de negocieri 5+2, în special fiind aduse în discuţie probleme importante ce ţin de libera circulaţia în regiune.

Sursa: moldova.org

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente