Igor Dobrovolski este noul antrenor al FC Veris

646×404
Foto: Igor Dobrovolski (46 ani) noul antrenor al FC Veris Chișinău PC: adevarul.ro

După ce ieri conducerea clubului FC Veris Chișinău a anunțat că Dănuț Oprea și-a dat demisia din funcția de antrenor principal, astăzi s-a aflat și numele noului tehnician, acesta este Igor Dobrovolski.

Singurul campion olimpic din fotbalul moldovenesc, cel mai bun selecționer din istoria naționalei Moldovei, antrenorul care a dus tricolorii până pe locul 37 în Clasamentul FIFA, primul tehnician care a oprit dominația Sheriff-ului Tiraspol, câștigând titlul național cu Dacia Chișinău în anul 2011, Igor Dobrovolski, este noul antrenor al echipei FC Veris Chișinău. Noul tehnician va fi prezentat mâine în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la Agenția INFOTAG din Chișinău.

Dobrovolski s-a născut la data de  27 august 1967 în satul Markovo, Regiunea Odesa (Ucraina). După ce a dominat fotbalul sovietic în anii 90, devenind campion olimpic, și-a încheiat cariera de jucător în 2005 la formația Tiligul Tiraspol, unde devine antrenorul acesteia. În anul 2006, Federația Moldovenească de Fotbal îi face propunerea să preia echipa națională a Moldovei la care Dobrovolski răspunde afirmativ. El a antrenat echipa națională de fotbal a Republicii Moldova în perioada 2006-2009. Sub conducerea lui Dobrovolski, Selecționata Republicii Moldova a înregistrat cele mai bune rezultate din istoria sa, acumulând 12 puncte în preliminariile pentru Euro 2008 și a urcat pe treapta 37 mondială. A mai antrenat Dacia Chișinău în perioada 2010-2013, unde a câștigat titlul național în sezonul 2010-2011.

Ca fotbalist, Dobrovolski a jucat la echipele:
Nistru Chișinău, Dinamo Moscova, CD Castellón, Servette FC, Genoa 1893, Marseille, Atlético Madrid, Fortuna Düsseldorf și Tiligul-Tiras Tiraspol.
În perioada când acesta juca la Marseiile, clubul a câștigat Liga Campionilor, mai exact prima ediție a competiției în noul format adoptat în 1992.

Vă reamintim că românul Dănuț Oprea a renunțat la funcția de antrenor principal al echipei, după ce aceasta a cedat cu un scor rușinos de 0-3, duminică în ultima etapă a Diviziei Naționala, împotriva lui Sheriff Tiraspol.

Sursa: fcveris.md

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente