(foto) Circa 400 de tineri au participat la castingul pentru Model Of The Year din Chișinău

main
Foto: Tinerii veniți la casting doresc să devină modele internaționale

Caravana echipei de scouting Fashion Model Management, însoțită de directorul MRA Models din România, Liviu Ionescu, a ajuns ieri și în capitala noastră.

Circa 400 de tineri au venit să-și încerce norocul în a deveni modele internaționale. „Vin în Moldova în căutare de modele deja peste 15 ani. Am o fixație că voi găsi aici un top model și sunt convins că se va întâmpla asta zilele acestea. Sunt impresionat de numărul tinerilor care au venit la casting. Calitativ stăm destul de bine, cu siguranță până în acest moment sunt cel puțin 7-8 tineri care pot aspira la titlu de model internațional. Acum să vedem cine poate aspira la titlu de top model.”, ne-a declarat directorul MRA Models din România.

Tot ce se cerea tinerilor e să pozeze în fața unui fotograf preț de câteva minute, iar ulterior cei care au stârnit un interes mai mare organizatorilor li s-au luat dimensiunile. „Le evaluăm prezența și personalitatea. Datele fizice se evaluează în 10 secunde, îi măsurăm și după aia tragem o mică concluzie. Ulterior vom analiza toate fotografiile care le-am făcut, le vom compara și vom lua decizia cine ajunge în finala acestui concurs”, a adăugat Liviu Ionescu.

collag4

Marea majoritate a tinerilor care vin la casting sunt reprezentați de o tipologie foarte ușor de recunoscut, care nu este neapărat potrivită pentru modeling, însă este clar că există și excepții”. Tinerii care vor să devină modele internaționale trebuie să fie înzestrați de la natură, să se mențină bine în formă fizică și să fie prezentă o anumită atitudine în personalitate. Trebuie să aibă acel „ceva” care să o diferențieze de celelalte fete foarte frumoase. E valabil și la băieți această chestiune”, a declarat directorul MRA Models din România.

Tipologia celor care au venit la casting a fost foarte diferită, de la mai scunzi până la 1,90, cu picioare mai lungi sau mai scurte.

La ai săi 18 ani, Neagu Alexandru, deja se bucură de popularitate în domeniul modeling-ului. „Cred că orice experiență și încercare de a trece un casting este un început bun. Anterior m-am filmat în patru spoturi publicitare, iar pentru că am experiență în acest domeniu, m-am simțit liber”.

 

IMG_5708
Neagu Alexandru, 18 ani, Chișinău

Elena, este o tânără de 19 ani din Soroca are un aspect fizic foarte deosebit. „Am venit la casting pentru ca sunt interesată să profesez în acest domeniu. Îmi place și cred că este pentru mine. Am mai participat anterior la concursuri de frumusețe în Italia unde am câștigat Miss Eleganță și Miss Beligambia, titlu pentru cele mai frumoase picioare.

 

IMG_5668
Elena, 19 ani,  Soroca

Ștefan Novac în vârstă de 24 de ani s-a prezentat și el casting. „Eu deja lucrez în calitate de model internațional. Mi-am început cariera de la 21 de ani. Prima mea experiență în domeniu a început la o lună după ce am urmat niște cursuri de formare și a fost o ședință foto pentru brandul de haine, Angels. După care au urmat alte trei ședințe foto de promovare pentru același brand. De atunci am reușit să ajung la Milano, Londra după care mi-am urmat experiența în Asia, în orașe precum Beijing, Seul. Am mai participat la Hong-Kong Fashion Week în show-ul pentru Calvin Klein și la China Fashion Week”. Tânărul a declarat că este încrezut în forțele proprii și chiar se vede în finala concursului.

 

IMG_5588
Ștefan Novac, 23 ani, Chișinău

Rezultatele castingurilor vor fin anunțate pe 11 noiembrie, iar cei norocoși vor merge în etapa următoare a concursului ce presupune un Beauty Campus. Timp de două zile, 14 – 16 noiembrie, fetele și băieții selectați în timpul caravanei vor fi antrenați, stilizați de o echipă profesionistă de fotografi, designeri și make-up artiști. Totodată, tinerii vor avea ședințe foto, pentru crearea portofoliului cu care se vor prezenta în fața juriului. La marea finala va fi prezent în premieră un juriu de specialitate constituit din nume sonore ale industriei din Europa – reprezentanți ai unor agenții de top, precum celebra agenție de modele Women.

Marele premiu al concursului este un contract de modeling internațional în valoare de 25.000 de euro cu celebre agenții din New York, Paris și Milano acordat de către MRA Models.

Poți participa la castingul din localitatea ta. Acestea vor avea loc la Cahul – duminică, 3 noiembrie, ora 12:00 – “Palatul de cultură”, b-dul Victoriei 18. Tot duminică carava va ajunge și la Taraclia, iar toți doritorii sunt așteptați începând cu ora 15:30, la Casa de cultură, din strada Comsomolului 1.

În cazul în care nu reușești să participi la castingul din localitatea ta, ești invitat la Ziua ușilor deschise Fashion Model Management duminică, 10 noiembrie, între orele 12:00 – 15:00.

Dacă ești interesat de modeling și iți dorești să ajungi pe catwalk, billboarduri și în reviste celebre de modă, visul tău poate deveni realitate. Îndrăznește să-ți împlinești visul de a deveni un top model internațional și participă la concursul Model of The Year 2013.

IMG_5632

IMG_5625

IMG_5620

IMG_5606

IMG_5599

IMG_5593

IMG_5587

IMG_5583

IMG_5578

IMG_5565

IMG_5561

IMG_5539

IMG_5545

IMG_5548

IMG_5557

IMG_5559

IMG_5642

IMG_5714collage2

IMG_5682

IMG_5669

IMG_5665

IMG_5653

collage1

IMG_5721

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente