Comisia Europeană a inclus România pe harta trenurilor de mare viteză

127100maxim

Premieră pentru România, Comisia Europeană a decis să includă ţara noastră pe harta magistralei de trenuri de mare viteză. Noua politică a UE în domeniul infrastructurii îşi propune crearea unei reţele transeuropene unificate de transport.

Noua politică a Comisiei Europene prevede o reţea centrală de transport bazată pe nouă coridoare principale, printre care şi coridorul Rin-Dunăre, care include și România.

Linia de mare viteză va trece prin țara vecină pe ruta Nădlac – Arad – Timişoara – Deva – Sibiu – Braşov – Bucureşti și se va opri la Constanţa.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Comisa Europeană a decis triplarea finanţării pentru infrastructura de transport și a alocat 26 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

Comisia Europeană a decis să includă această rută pe harta trenurilor de mare viteză. Rețeaua de trenuri de mare viteză ar urma să fie realizată până în 2030.

Acest proiect ar urma să ducă la creșterea vitezei medii cu care circulă trenurile în România, care circulă în prezent cu circa 40 km/h.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente