Lazăr: „Economia Moldovei s-a recuperat după scăderea din anul 2012”

Deputy_Prime_Minister_and_Minister_Of_Economy_Valeriu_Lazar
Foto: Ministrul Economiei Valeriu Lazăr PC: timpul.md

Prognoza economică revizuită pentru ani 2014-2016 a fost prezentată în cadrul Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei, cu participarea reprezentanților asociațiilor de business, analiștilor economici, reprezentanți ai instituțiilor publice.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a apreciat că economia Moldovei s-a recuperat după scăderea din anul 2012 și a revenit pe trendul stabil de creștere de 4-5% în următorii ani, se anunță în cadrul unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Potrivit ministrului, efectele multiplicative ale proiectelor de infrastructură au început să se resimtă la nivelul PIB, industria extractivă și transporturile înregistrând cele mai semnificative creșteri.

Creşterea economică se bazează pe politicile economice stimulatoare a activităţii de întreprinzător, de îmbunătăţire a climatului de afaceri şi de sporire a atractivităţii investiţionale a ţării, toate acestea cu scopul de a schimba paradigma de dezvoltare economică a Republicii Moldova, de la o economie bazată pe consumul alimentat de remitenţe la una orientată spre export.

Totodată, în nota informativă aferentă se spune că „în ţările de bază ale Uniunii Europene se atestă unele semne de redresare a economiilor. În ţările emergente şi în curs de dezvoltare ritmurile de creştere economică s-au încetinit.

Principalul pericol imediat pentru economia mondială este recesiunea zonei Euro şi incapacitatea SUA şi Japoniei de a adopta planuri de reducere a datoriilor, ceea ce pe termen mediu va avea consecinţe.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente