Bărbatul care și-a regăsit familia biologică cu ajutorul la Google Earth

googleearth
Foto: Saroo Munshi Khan îmbrățișându-și mama după 26 ani PC: Captură Youtube

thenextweb.com au publicat o poveste în care un bărbat originar din India și-a regăsit familia după 26 de ani, cu ajutorul Google Earth.

Saroo Munshi Khan, cu 26 de ani în urmă, a trăit cea mai mare suferință. Avea 5 ani și locuia în Berhanpur, India. În 1986, căutând mărunțiș prin trenuri alături de fratele său, a adormit. S-a trezit în Calcutta, la 1500 de kilometri distanță de locul natal.

A ajuns la orfelinat, apoi a fost adoptat de o familie australiană. A locuit mulți ani în Hobart, Tasmania. În 2011 a avut parte de cea mai mare fericire. Cu ajutorul serviciului Google Earth, și-a regăsit familia. Imaginile din satelit și funcțiile care i-au permis să calculeze distanța parcursă cu trenul, cu 26 de ani în urmă, i-au dat răspuns la cea mai mare întrebare: unde se află familia sa.

‘’E ca şi cum ai fi Superman. Poţi să priveşti de sus şi să te întrebi dacă se potriveşte cu ceea ce îţi aminteşti. Dacă răspunsul e «nu», continui să cauţi“, povesteşte Saroo.

Astfel, Saroo după 26 de ani şi-a revăzut mama, fratele și sora. Casa în care au locuit avea lacăt la ușă, așa că bărbatul a căutat iar unde ar putea fi familia, până a dat de ea. Momentul în care și-a văzut mama a fost cel mai emoționant.

Nu mi-a venit să cred. Nici măcar nu am putut să o recunosc. Era îmbătrânită, dar structura feţei era la fel. M-a luat de mână, dar nu mi-a putut spune mare lucru. Era pur şi simplu uluită că o găsisem după atâta timp”, spune Saroo. Acum bărbatul este fericit că și-a regăsit familia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente