Laureații Nobel o premiază pe Sharon Stone

cb539007-4f6c-4100-aaf7-6abcf8c8cbf0.file
Foto: Sharon Stone PC: thenews.pl

Laureații Premiului Nobel pentru Pace reuniți la Varșovia au făcut apel miercuri la liderii de pe plan mondial să negocieze un proces de eliminare „universală, legală și verificabilă a armelor nucleare” din lume.

Declarația din finalul reuniunii anuale a laureaților prestigiosului premiu îndeamnă totodată la lansarea de negocieri în vederea încheierii conflictelor armate din Siria și din alte zone.

Participanții la cea de-a 13-a ediție a summitului anual i-au decernat cu această ocazie un „Premiu al păcii” actriței americane Sharon Stone, pentru angajamentul ei în combaterea HIV/SIDA.

„Acum avem medicamente, și totuși am pierdut 40 de milioane de oameni din cauza SIDA. În lume, la fiecare două minute moare un copil” din cauza acestei boli, a subliniat Sharon Stone la primirea premiului, care i-a fost înmânat de Lech Walesa, liderul istoric al sindicatului polonez Solidaritatea, de Dalai-Lama, de avocata iraniană Shirin Ebadi și de militanta irlandeză Betty Williams.

„Sharon Stone face parte dintre acele persoane care ne uimesc prin frumusețea lor când le vedem în filme, dar frumusețea sa interioară este absolut fenomenală”, a declarat la ceremonie Betty Williams, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1976.

Summitul laureaților Premiului Nobel pentru Pace s-a derulat la Varșovia la împlinirea a 30 de ani după ce Lech Walesa a primit această recompensă, într-o Polonie încă supusă dictaturii comuniste. De teamă că nu va mai putea reveni în țară dacă se va duce la Oslo să-și ridice premiul, Walesa a fost reprezentat atunci de soția sa Danuta.

Reuniunile de acest fel au fost lansate la inițiativa fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, în 1999. Acesta nu a putut participa la actuala ediție, din motive medicale.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente